Руснак спечели за втора поредна година "Тур дьо Ски"

В генералното класиране за Световната купа Болшунов води убедително

Руснак спечели за втора поредна година "Тур дьо Ски"

Руснакът Александър Болшунов спечели 15-ото издание на най-престижното многоетапно състезание по ски бягане - "Тур дьо ски".

 
24-годишният Болшунов стана едва вторият състезател след швейцареца Дарио Колоня през 2011 и 2012 година, който печели Тура в две поредни години.
 
В заключителното състезание днес - масовия старт на 10 километра, включващ легендарната височина Алпе Червис, Болшунов завърши на второ място. Победител стана сънародникът му Денис Спицов с време от 32:41.0 минути.
 
Болшунов, който падна на височината малко преди финала, завърши на 13.3 секунди. Трети на 15.2 секунди завърши французинът Морис Манифика. Руснаците Евгений Белов, Андрей Мелниченко и Иван Якимушкин допълниха шестицата.В общото класиране на "Тур дьо ски" Болшунов спечели с време от 3 часа, 32 минути и 32.3 секунди. Манифика е втори на 3:23.9 минути, а трети е Спицов на 3:36.7 минути. В отсъствието на норвежките състезатели доминацията на руснаци и французи бе нарушена единствено от Дарио Колоня. Швейцарецът приключва Тура на осмо място.
 
В генералното класиране за Световната купа Болшунов води повече от убедително. Той има 1297 точки - повече от два пъти повече от втория Якимушкин, който е с 631. Трети с 588 точки е Манифика.
 
Болшунов води и за Малката световна купа в дистанционните стартове с 453 точки. Втори с 340 точки е Якимушкин, а трети с 295 точки е Мелниченко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки