НАЙ-НАКРАЯ! Валенсия сложи край на кошмарна серия в Ла Лига (ВИДЕО)

"Прилепите" удариха Валядолид като гости

НАЙ-НАКРАЯ! Валенсия сложи край на кошмарна серия в Ла Лига (ВИДЕО)

Валенсия сложи край на серията си от осем поредни мача без победа в Ла Лига. "Прилепите" спечелиха с 1:0 гостуването си на Валядолид от 18-ия кръг и се отдалечиха на три точки от опасната зона. Валенсия заема 13-а позиция с 19, докато Валядолид е 16-и с 18.

 
Първата част започна с шанс за домакините. Още в 3-ата минута Роке Меса стреля опасно покрай вратата.
 
След това обаче Валенсия доминираше и пропусна няколко добри възможности. В 10-ата Хосе Гая стреля от воле над вратата. Минута по-късно Максимилиано Лопес имаше добър шанс, но ударът му бе неточен. Шест след това Денис Черишев отправи много хубав шут, но и вратарят Жорди Масим направи блестящо спасяване.
 
Гостите бяха най-близо до гола в 32-ата минута, когато удар на Гая се отби от гредата. В 42-ата  той имаше още една възможност, но този и път стреля неточно.
 
Втората част далеч не бе толкова интригуваща. Валенсия имаше нелош шанс от фаул в 64-ата минута, но Канг-Ин Лий не успя да намери очертанията на вратата.
 
В 76-ата минута гостите все пак вкараха. Карлос Солер получи на ъгъла на наказателното поле и със страхотен изстрел отбеляза красиво попадение за 0:1.
 
Да края домакините опитаха да се върнат в мача, но без успех. За сметка на това гостите вкараха втори гол в 87-ата минута, който обаче не бе зачетен заради засада след намесата на ВАР. В добавеното време пък гредата помогна на "прилепите" след изстрел с глава на Сержи Гуардиола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки