РАЗКРИТИЕ: Казийски отказал оферта от турски гранд

Българинът грабна приза за MVP при победа №7 на Верона

РАЗКРИТИЕ: Казийски отказал оферта от турски гранд

Един от най-добрите български волейболисти Матей Казийски е отхвърлил предложение да продължи кариерата си в Турция, съобщава ivolleymagazine.it.

 
36-годишният посрещач е получил оферта лично от изпълнителния директор на Галатасарай Окан Бьоке да изиграе втората част от сезона в гранда от Истанбул, но я е отказал, подчертавайки, че иска да довърши кампанията в италианския си клуб Блу Волей (Верона).
 
Казийски има опит в турския волейбол. През сезон 2013/2014 той игра в Халкбанк (Анкара), с който спечели титлата, купата и Суперкупата на страната и игра финал в Шампионската лига.
 
Междувременно българският волейболист Казийски и неговият Ню Блу Волей (Верона) записаха 7-а победа в италианската Суперлига.
 
Воденият от бившия национален селекционер Радостин Стойчев тим се наложи като гост над Топ Волей Чистерна (Латина) с 3:0 (25:23, 25:22, 25:23) в мач от 18-и кръг, който се игра в зала “Паласпорт” в Чистерна ди Латина. 
 
Матей Казийски бе титуляр за Верона и завърши със кроммните за него 7 точки (41% ефективност в атака, 35% перфектно и 74% позитивно посрещане) и бе избран за MVP.
 
За Верона не игра Аспарух Аспарухов, който е на лагер с националния отбор на България. По същата причина от състава на Чистерна отсъства Георги Сеганов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки