Отложиха стартовете за СК във Венген

Остава неясно дали второто спускане от ще бъде организирано другаде по-късно през сезона

Отложиха стартовете за СК във Венген

Трите старта от световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже, планирани да се проведа събота и неделя във Венген (Швейцария), бяха отменени от местните власти заради пандемията от Covid-19.

 
В изявление на швейцарската федерация по ски се казва, че "нова оценка на ситуацията с Covid-19" е принудила кантон Берн да отмени двете спускания и слалома на 15-17 януари "заради влошаващата се ситуация с коронавируса".
 
"Решението е много болезнено. Но наш дълг е да гарантираме безопасността на всички. Здравето е приоритет, включително при толкова трудни решения", каза изпълнителният директор на швейцарската ски федерация Бернхард Арегер.
 
В понеделник сутринта отборите бяха призовани да не пътуват до Венген, където първата тренировка за спускане трябваше да се състои в сряда, докато не бъде взето решение.
 
По-късно от Международната федерация по ски (FIS) обявиха, че два от отложените три старта ще се проведат в Кицбюел (Австрия).
 
Австрийският курорт ще приеме пет състезания в рамките на два уикенда. На 16 и 17 януари ще се проведат два слалома, а от 22 до 24 януари две спускания и един супергигантски слалом.
 
Остава неясно дали второто спускане от Венген ще бъде организирано другаде по-късно през сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки