Атлетико (Мадрид) удари Севиля и увеличи аванса си на върха (ВИДЕО)

"Дюшекчиите" стигнаха до успех с 2:0

Атлетико (Мадрид) удари Севиля и увеличи аванса си на върха (ВИДЕО)

Лидерът в Ла Лига Атлетико Мадрид победи Севиля с 2:0 отложен мач от първия кръг на първенството и увеличи аванса си на върха в класирането. С успеха момчетата на треньора Диего Симеоне събраха 41 точки и имат четири повече от Реал Мадрид, но и два мача в запас.

Резултатът беше открит в 17-ата минута от Анхел Корея, който се възползва от асистенция на Киърън Трипиър. Аржентинецът получи топката в наказателното поле, завъртя се и с удар с левия крак успя да прати топката в мрежата зад Ясин Буну. Малко по-късно и Луис Суарес пробва късмета си, но топката не намери вратата. В 31-ата минута уругваецът отново стреля, но Буну спаси.

Гостите от Андалусия опитаха да притеснят домакините и стигнаха до добра възможност в 34-ата минута чрез Жоан Жордан, но Ян Облак отрази с крак топката. До края на първата част гостите продължиха да владеят повече топката, но така и не успяха да създадат нещо интересно пред вратата на Облак и така резултатът се запази.

Второто полувреме започна отлично за андалусийци. Мароканецът Юсеф Ен-Несири успя да отправи удар от малък ъгъл, след като беше изведен в наказателното поле, но Ян Облак беше на мястото си.

Севилци продължиха да са по-активни на терена, но Атлетико се бранеше добре и чакаше търпеливо своя шанс, който дойде в 76-ата минута. Влезлият като резерва Саул Нигес удвои аванса на "дюшекчиите", след като получи топката малко пред точката за изпълнение на дузпа от нахлулия отдясно Маркос Йоренте.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки