Реал (Мадрид) трябва да разпродаде играчи за 100 милиона, за да си позволи Мбапе

Нападателят продължава да е голямата цел на Флорентино Перес

Реал (Мадрид) трябва да разпродаде играчи за 100 милиона, за да си позволи Мбапе

 Реал Мадрид вече подготвя почвата за привличането на звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе през летния трансферен прозорец. „Кралете“ усилено работят в тази посока. „Кралете“ вече имат подготвени механизми за операцията с Мбапе.

Договорът на Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен изтича през 2022 година и все още не е подновен. Реал Мадрид се надява това да продължи така до юни, защото е от съществено значение за трансферните планове на „кралете“.

На „Сантиаго Бернабеу“ са уверени, че Мбапе ще спазят думата си и ще изчака до лятото, когато вече всичко ще зависи от преговорите с Пари Сен Жермен.

В Реал Мадрид се надяват да получат между 100 и 150 милиона евро от продажбата на играчи. Това ще бъде от съществено значение за привличането на Мбапе. Клубът планира да се раздели с Иско, Дани Себайос, Гарет Бейл, Лука Йович и Браим Диас. Продажбата на тези петима футболисти е заложена в плановете на испанския гранд.

В същото време предположението на „AS“ е, че ПСЖ едва ли ще иска повече от 150 милиона за Мбапе. Възможно е сумата да скочи дори до рекордните в момента 222 милиона евро, които парижани платиха за Неймар.

Останалата част от операцията ще бъде финансирана със заем. Сметките на клуба продължат да изглеждат достатъчно платежоспособни в очите на банките.

Дори и при този вариант обаче планът на шампиона на Ла Лига включва разсрочено плащане за период от пет години, което прави по около 40 млн. евро/сезон.

Освен това плановете на Реал Мадрид са, че от следващия сезон на стадиона ще бъде допускана публика, а доходите ще нараснат до 800 милиона евро.

Цената на Мбапе все още е неизвестна. Всичко ще зависи от преговорите с Пари Сен Жермен.

Заплатата на Мбапе също не би трябвало да бъде проблем за Реал Мадрид. В момента французинът получава 21 милион евро в Пари Сен Жермен. Ако „кралете“ се освобдят от играчи като Бейл, Рамос и Иско, то клубът ще бъде в състояние да осигури достатъчно сериозно възнаграждение на световния шампион.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки