ЛУДА ДРАМА: Интер пречупи Фиорентина с гол в 119-ата минута! (ВИДЕО)

Дерби на Милано в четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия

ЛУДА ДРАМА: Интер пречупи Фиорентина с гол в 119-ата минута! (ВИДЕО)

Интер се класира по възможно най-драматичния начин за ¼-финалите на турнира за Купата на Италия.

„Нерадзурите“ си уредиха среща с градския съперник Милан след измъчена победа с 2:1 над Фиорентина след продължения на „Артемио Франки“.

Редовното време приключи при равенство 1:1, след като Артуро Видал откри от дузпа малко преди почивката, а скоро след нея Кристиан Куаме изравни.

В герой за гостите се превърна голмайсторът им Ромелу Лукаку, който бе оставен на пейката, за да получи почивка заедно с повечето титуляри на Интер, но се появи на терена в 69-ата минута и в 119-ата донесе успеха на своите.

В началните минути на срещата двата отбора имаха по една възможност, като в 10-ата Миленкович стреля покрай целта, а секунди след това блокира удар на Лаутаро Мартинес. 

Последваха още няколко неточни опита преди да се стигне до 37-ата минута, в която Кристиан Ериксен отправи далечен изстрел и вратарят боксира, след което Алексис Санчес нацели гредата. След разглеждане на ситуацията с ВАР обаче бе отсъдена дузпа заради сблъсъка между стража Терачано и чилиеца.

Артуро Видал, който започна титуляр заради травма на Стефано Сенси при загрявката, бе точен от бялата точка и откри резултата.  

В 43-ата минута съдията отсъди дузпа и за домакините, след като видя нарушение на Милан Шкриняр срещу Куаме, но след консултация с ВАР реферът Давиде Маса промени решението си, защото видя, че защитникът играе с топката.

Скоро след почивката Лаутаро пропусна отлична възможност да удвои аванса на Интер. Последва домакински натиск, който доведе до изравнително попадение в 57-ата минута. Тогава Лукас Мартинес Куарта пробва задна ножица, но ударът се спря в тялото на противников играч. Гостите не успяха да изчистят топката и тя попадна в Куаме, който от границата на наказателното поле я запрати с топовен шут в мрежата на Ханданович.

В 68-ата минута Коларов пробва далечен изстрел, който не се оказа проблем за Терачано. Веднага след това Конте пусна в игра Лукаку и Ашраф Хакими, разчитайки на тях, за да стигне неговият отбор до победен гол. В 74-ата минута именно мароканецът беше близо да го стори, но неговият удар мина на сантиметри от далечната греда. В 77-ата резервата Лоренцо Венути пробва шут по земя, който не затрудни Ханданович. В 80-ата Санчес засече пас на Перишич на втора греда, но не успя да насочи топката. В 83-ата Бонавентура отправи далечен изстрел, който беше отразен от противниковия страж и така се стигна до продължения.

В самия край на второто от тях Лукаку вкара скъпоценното попадение, след като малко преди това негов удар с глава бе спасен от Терачано, за да прати Интер в следващата фаза на турнира за Купата на Италия. 

ФИОРЕНТИНА - ИНТЕР 1:2
0:1 Видал (40, дузпа)
1:1 Куаме (57)
1:2 Лукаку (119)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Фиорентина: Терачано, Миленкович, Куарта, Касерес, Игор, Бонавентура, Амрабат, Бираги, Кастровили, Ейсерик, Куаме;

Интер: Ханданович, Шкриняр, Ранокия, Коларов, Йънг, Галярдини, Ериксен, Видал, Перишич, Лаутаро, Алексис. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки