Играещият треньор на Струма: Нашият отбор ще бъде шампион!

Вижте интервю с Атанас Терзиев

Играещият треньор на Струма: Нашият отбор ще бъде шампион!

Атанас Йорданов Терзиев е роден на 28.09.1970 година.

С футбол се занимава от дете в ДЮШ на „Струма” Марикостиново при известните футболни легенди  Христо Бакалов, Димитър Тодоров-Лит - преминали през големия футбол, местния Любомир Камишев.

На 17 годишна възраст прави впечатление с играта си и е привлечен в мъжкия отбор на „Струма”. Макар и 50 годишен, все още е с картотека и при нужда влиза в игра. Като играещ треньор на отбора от Марикостиново е от 2013 година.

Преди старта на зимната подготовка на отбора той се съгласи да даде обширно интервю, отговаряйки на зададените му въпроси, касаещи развитието на отбора на „Струма” до момента.


- Каква е оценката ти за представянето на отбора през 2020 година?

- Изминалото първенство не можахме да завършим заради пандемията. Играхме само един полусезон, като допуснахме само една загуба в Митиново в прекия двубой  и съгласно регламента  заехме второто място след тях  с еднакъв брой точки и с голова разлика 58:3. Иначе победихме останалите преки  съперници Огражден  1955-Първомай и Подгорец-Коларово като гости с 1:0 и 4:0. Първата част от новото първенство започна плахо и неуверено. Заради пандемията имаше мачове, но нямаше футбол, защото поетапно отпадаха от състава футболисти, заболели от Ковид-19, и излизахме на терена с различен състав, но въпреки това зимувахме първи в групата. Остана ни неизигран директния мач с отбора на Подгорец Коларово, който ще изиграем в началото на пролетния полусезон. 

- Готов ли си с плана за зимната подготовка на отбора?
- Ще стартираме през месец февруари, като цялостно ще тренираме при местни условия по известни причини. Планирал съм четири контролни срещи, като една задължително провеждаме с отбор от района на Гоце Делчев, а останалите с отбори от зона Струма-1. 

- Как стоят нещата при вас от финансова гледна точка? 
- За екипировка разчитаме на нашите спонсори Красимир Пантазиев, Цветелина Бишарова и Иван Изгоренков - достойни хора, които се отнасят с уважение към отбора ни, за което благодаря от името на всички. Останалото-съдийски такси, охрана и медицинско обслужване-от членския внос, който е в размер на 60 лева и се внася от всички участници в отбора, начело с мен, както и финансирането от общината, което е за всички останали участници в областната група. Много често се случва да даваме пари и от нас. Всяка година участваме и в турнира за купата на Аматьорската лига. 

- Какво е мнението ти за играта и отношението на останалите отбори от групата?
- Много уважавам останалите отбори-участници в групата и техните ръководители, защото зная колко време и енергия се отделя, за да се събере отбор с аматьорски статут, да се изгради добър колектив, който да е като едно цяло на терена и извън него и да се уважават като приятели ,защото всички те работят по 6 дни в седмицата и въпреки това идват с желание , отделяйки от малкото си лично време за футбол, независимо, че сме в пета лига на областната група. Имам някои забележки към клубовете, където липсват съблекални, тоалетни, някъде да пийнеш чашка вода и терени, негодни за игра. Ето тук е мястото на кметовете по села и на областния съвет на БФС.

- Имало ли е разговори между кметство, спортна общественост и  футболисти за евентуално участие на отбора в по-горната група? Известно е, че отборът на „Струма” беше член на В група в периода 1970/1971 година, и доста отбори, включително и „Беласица” изпитваха трудности при гостуванията. 
- На този етап поради липса на финансови средства не функционира ДЮШ и младите таланти отиват в школите на Беласица Петрич, Вихрен Сандански и Пирин Благоевград. Ако се появи някой финансово стабилен спонсор, който желае да върне славата на ФК „Струма” Марикостиново, съм уверен, че до няколко години отново може да се постараем да върнем мъжкия отбор в третото ниво на българския футбол – В група. 

- Кои са по-известните футболисти, рожба на ФК „Струма” Марикостиново?
- Костадин Янчев-играл в ЦСКА и националния отбор, Илия Реджев-Пирин, Беласица, Рилски спортист Самоков, Академик Свищов-в А група, Георги Бибишков, Иван Бербатов-Пирин, ЦСКА-баща на Димитър Бербатов, Йордан Атанасов Терзиев, Йордан Кирилов Терзиев-играли като войници в Славия, Тома Мурлев-Беласица и Вихрен, от тук тръгна и сина на Героги Бибишков-Крум, който като дете и юноша бе определен за най-големия талант , и ненапразно бе трансфериран в европейския футболен гранд Байерн Мюнхен, по-късно играл в отбори от Португалия, Испания, Левски, Берое, Беласица-в България, има участие  и в А националния отбора на България. Всичко това ме прави горд, че съм футболист и в момента играещ треньор на Струма Марикостиново. 

- Кои отбори са основните конкуренти на Струма за първото място?
- Огражден 1955, с.Първомай, Подгорец с.Коларово, Калабак с.Самуилово и Светкавица с.Митиново. 

- Кой ще е новият шампион на областна група Струма-2?
- Ние сме най-стабилния отбор и се надявам да се окичим с титлата като първенец на областна група Струма-2.
Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки