ИМА СДЕЛКА! Джеймс Хардън премина в Бруклин

В замяна на своята звезда Хюстън ще получи трима играчи и избори в драфта

ИМА СДЕЛКА! Джеймс Хардън премина в Бруклин

Най-стойностният играч в НБА за 2018 година и трикратен лидер по отбелязани точки за сезон Джеймс Хардън ще продължи кариерата си в Бруклин Нетс.

Една от най-големите звезди в Лигата се присъединява на Източния бряг към Кевин Дюрант и Кайри Ървинг, заформяйки впечатляващо нападателно трио, което може да атакува титлата през този сезон.

В последните дни стана ясно, че Хардън иска да си тръгне от Хюстън, като след двете поредни загуби от Лейкърс в неделя и вторник той открито разкритикува своя отбор.

"Обичам този град и буквално направих всичко по силите си. Ситуацията е лудост. Не мисля, че това може да бъде поправено. Дори не сме близо, знам, че играем срещу шампионите, но разликата в последните два мача е очевидна. Просто не сме достатъчно добри - като химия, като талант, всичко", заяви Хардън.

Тези коментира тотално влошиха отношенията му с ръководството на клуба и той получи забрана да тренира със съотборниците си.

Всичко това доведе до бърза сделка, която включва общо четири отбора - Хюстън, Бруклин, Кливланд Кавалиърс и Индиана Пейсърс.

В замяна на своята звезда Хюстън ще получи Виктор Оладипо, Данте Екзъм, Родионс Куруч, четири първи избора на Бруклин в драфта и още четири възможности за размяна на позицията в първия кръг на драфта с Бруклин.

Срещу всичко това Бруклин получава Хардън. От своя страна Индиана ще вземе Карис ЛеВърт и един избор във втория кръг на драфта, а към Кливланд поемат Джарет Алън и Торийн Принс.

Джеймс Хардън е най-резултатният играч в Лигата в последните три сезона, но от началото на тази кампания се намира в най-лошата си форма от 2011/12 година насам, като не е минавал границата от 20 точки в последните си четири мача.

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки