В АНГЛИЯ: Кристъл Палас спря победната серия на Арсенал (ВИДЕО)

"Артилеристите" са 11-и в класирането на Висшата лига

В АНГЛИЯ: Кристъл Палас спря победната серия на Арсенал (ВИДЕО)

Кристъл Палас сложи край на серията на Арсенал от три поредни победи във Висшата лига. Мачът между двата съставата от 18-ия кръг на първенството завърши 0:0.

 
В 20-ата минута звездата на домакините Пиер-Емерик Обамеянг се озова на изгодна позиция и отправи първия опасен удар по посока на вратата на Висенте Гуаита. Минута по-късно нещата се пренесоха от другата страна на игрището, където Еберечи Езе изведе Заха в наказателното поле, но нападателят бе затворен отлично и не можа да отправи опасен удар.
 
Арсенал продължи да води играта и да бъде активният тим, но така и не успяваше да застраши сериозно вратата на противника. За сметка на това Палас отговаряше с остро контраатаки, които обаче не успяваха да бъдат добре канализирани в реални опасности. Те достигнаха до най-доброто си положение в 18-ата минута, когато Езе центрира от фаул, който бе отсъден за нарушение срещу Заха, а Томкинс надскочи бранителите на “топчийте”, но топката срещна напречната греда.
 
В 42-ата Бернд Лено трябваше да прави спасяване, след като центриране на Митчъл отляво попадна в зоната около точката за изпълнение на дузпа, а Кристиан Бентеке надскочи Давид Луис и отправи добър удар, но германският страж не позволи на топката да влезе във вратата.
 
Второто полувреме започна по сходен начин с първото и натиск на домакините, който те така и не успяваха да материализират с реални голови положения.
 
Гостите отново успяха да контраатакуват много опасно в 69-ата минута, когато Бентеке успя да подаде към Заха, той напредна в празно пространство и бе на път да подаде отличен успореден пас към централния нападател, но отлична намеса на Гранит Джака предотврати сериозна възможност за попадение на сметката на “орлите”.
 
В 84-ата минута отново Вилфред Заха успя да напредне опасно и да нахлуе в наказателното поле, където се намеси Роб Холдинг и успя да изчисти. Крилото на Палас претендираше за дузпа, но Андре Маринър остана безмълвен.
 

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки