Уест Бром шокира Уулвс и взе втората си победа за сезона (ВИДЕО)

Момчетата на Сам Алардайс продължават битката си за оцеляване в елита

Уест Бром шокира Уулвс и взе втората си победа за сезона (ВИДЕО)

 Уест Бромич Албиън спечели с 3:2 гостуването си на Уулвърхемптън в дербито от 19-ия кръг на Висшата лига. Така „дроздовете“ постигнаха първа победа през календарната 2021 година и продължават с всички сили битката си за оцеляване.

За тима, воден от Сам Алардайс, на два пъти точен от бялата точка бе Матеус Перейра, а едно попадение добави Семи Аджай. Попаденията за „вълците“ бяха дело на Фабио Силва и Уили Боли.

След победата УБА заема предпоследното място в класирането на Висшата лига, само на три точки от Брайтън, който е извън зоната на изпадащите.Още в 8-ата минута от срещата гостите получиха златна възможност да поведат, след като Уили Боли извърши нарушение. Главният съдия прецени, че фалът е точно на линията на наказателното поле и посочи бялата точка, а ВАР потвърди правотата на отсъждането. Зад топката застана Матеус Перейра, който не сбърка – 1:0.

Постепенно Уулвърхемптън взе инициативата в свои ръце и заслужено стигна до пълния обрат в резултата. Равенството бе възстановено в 38-ата минута, когато Боли успя с петичка да чукне към Фабио Силва, който от чиста позиция не пропусна – 1:1.

Само пет минути по-късно „вълците“ поведоха. Топката беше центрирана от ъглов удар, а защитата на Уест Бром не успя да изчисти. Най-бързо в ситуацията се ориентира именно Уили Боли, който прати топката в мрежата.

В началните минути на втората част изглеждаше сякаш домакините владеят случващото се на терена, но от нищото резултатът отново бе изравнен. Автор на гола бе Семи Аджай, който се разписа с глава.  

Секунди по-късно гостите получиха правото да изпълнят още един 11-метров наказателен удар след нарушение на Конър Коуди срещу Калъм Робинсън. Отново Матеус Перейра бе безпогрешен и Уест Бромич поведе с 3:2.Играчите на Сам Алардайс умело убиха темпото на мача и не дадоха кой знае колко на брой добри шансове пред своя съперник. Най-чистото положения за гол до последния съдийски сигнал пропусна Патрик Кутроне в 82-рата минута. Италианският нападател стреля опасно от воле, но прати топката над напречната греда.

 
ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки