Челси победи много трудно 10 от Фулъм, но все пак спря пропадането (ВИДЕО)

"Сините" стигнаха до успех с 1:0

Челси победи много трудно 10 от Фулъм, но все пак спря пропадането (ВИДЕО)

Челси спечели с 1:0 при визитата си на Фулъм в лондонско дерби от 19-ия кръг на английската Висша лига и се върна на победния път след три поредни срещи без успех в шампионата – две загуби и едно реми.

Домакините играха цяло второ полувреме в намален състав, след като Антъни Робинсън бе изгонен в 44-ата минута с директен червен картон. Мейсън Маунт (78) пък реализира гола за успеха на „сините“.

Челси доминираше преди почивката и създаде няколко много добри възможности. В десетата минута Жиру стреля към далечния ъгъл, но Ареола успя да докосне топката, колкото да я отклони встрани от дясната си греда. В 25-ата Робинсън лошо изчисти с глава топката, слагайки я на крака на Чилуел. Изстрелът на левия бек обаче срещна напречната греда. Веднага след това Ареола направи ново важно спасяване, избивайки удар с глава на Рюдигер.

Четири минути преди почивката Фулъм стигна до най-чистото голово положение да почивката. Кавалейро обаче не успя да намери вратата от осем-девет метра.

Така се стигна до 44-тата минута, когато Робинсън влезе безумно остро в краката на Аспиликуета, за което получи директен червен картон.

Челси натисна от самото начало на втората част. В 49-ата минута Ареола изби остро центриране на Зиеш. Малко след това и Жиру не успя отблизо.

В следващите минути Ареола спаси удар на Ейбрахам с глава отблизо, а малко след това отново Ейбрахам и Пулишич се разминаха на сантиметри от това да засекат центриране на Зиеш. Малко след това Менди бе напът да сгреши фатално, след като изчисти слабо след пас назад на Аспиликуета. Топката стигна до Кавалейро, но неговият опит бе блокиран от Тиаго Силва.

В 77-ата минута натискът на Челси даде резултат. Бен Чилуел центрира отляво, след което Менди изби, но топката стигна до Маунт, който с плътен удар я прати в мрежата.

В добавеното време Тимо Вернер излезе очи в очи с Ареола, но пропусна.  

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки