В ЗДРАВА БИТКА НА "АНФИЙЛД": Юнайтед отмъкна точка и удържа върха във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул отново не вкара и е без победа в трети пореден мач за първенство

В ЗДРАВА БИТКА НА "АНФИЙЛД": Юнайтед отмъкна точка и удържа върха във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед измъкна 0:0 при гостуването си на Ливърпул от от 19-ия кръг на английската Висша лига. По-този начин "червените дяволи" запазиха аванса си от три точки пред мърсисайдци, които са трети. Тимът на Юрген Клоп не успя да спечели четвърти пореден мач за първенство. В последните три пък не е вкарал гол.  
 
Ливърпул започна много силно двубоя. Юнайтед бе прибран дълбоко в своята половина и чакаше възможности за контраатака, но такива рядко се откриваха пред "червените дяволи". Ливърпул създаде няколко интересни ситуации, но лисваше точния удар. В третата минута Шакири пусна отличен пас към Робертсън, но той прати топката встрани от вратата. Секунди по-късно Тиаго намери Александър-Арнолд в наказателното поле на Юнайтед, но атаката на "червените" отново не даде резултат. 
 
Четвърт час след началото Фирмино опита удар, топката рикошира в защитник на съперника и попадна в Робертсън, но и той не намери целта. 
 
 
 
Постепенно Манчестър Юнайтед успя да излезе от своята половина и да погледне към вратата на домакините. В 34-ата минута Бруно Фернандеш стреля опасно от пряк свободен удар, но встрани от вратата. Секунди по-късно Ливърпул контраатакува чрез Мохамед Салах, който намери Роберто Фирмино на границата на наказателното поле, но ударът на бразилеца се оказа слаб и право в ръцете на Де Хеа.
 
В крайна сметка Ливърпул отправи девет изстрела през първото полувреме, но само един точен. Юнайтед пък ритна камо веднъж към вратата на домакините, а двата отбора се прибраха на почивката при 0:0.
 
В 50-ата минута Мане опита удар към вратата на Юнайтед, но не сполучи. Три по-късно Фабиньо се намеси отлично при опасна атака на "червените дяволи", а топката излезе в корнер. 
 
 
След час игра Солскяер извърши промяна, включвайки в игра Единсон Кавани на мястото на Антони Марсиал. В 62-ата Юнайтед сгреши при изнасянето на топката и се стигна до голова ситуация пред Мохамед Салах, но неговият удар бе блокиран в корнер.
 
В 75-ата минута Юнайтед пропиля най-чистото си положение в мача. Люк Шоу проби по левия фланг и нахлу в наказателното поле, за да подаде по земя към Бруно Фернандеш. Португалецът стреля от непосредствена близост до вратата, но ударът му се оказа в обсега на Алисон, който успя да реагира и да избие с крак.
 
Минута по-късно Юрген Клоп извърши първата си смяна в мача, пускайки в игра Къртис Джоунс на мястото на Джердан Шакири. Малко след това Тиаго Алкантара елиминира съперник в средата на терена, спечели терен и си осигури пространство за стрелба, а след това нанесе никак лош удар от дистанция, който бе спасен от Де Хеа.
 
В 83-ата минута Пол Погба получи подаване в наказателното поле и стреля, но Алисон го отказа с брилянтна намеса. С това приключи и всичко интересно в зрелището на "Анфийлд".
 
.
 
ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР ЮН 0:0
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Робертсън, Вайналдум, Тиаго, Шакири, Мане, Фирмино, Салах
 
МАНЧЕСТЪР ЮН: Де Хеа, Шоу, Уан-Бисака, Магуайър, Линдельоф, Погба, Фред, Мактомини, Бруно Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

Ясни са последните проверки на Германия преди Евро 2024

Ето срещу кого ще се изправи Бундестима

Арсенал и Ливърпул се борят за нападател на Борусия Д

Вижте подробности

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки