ШОК ЗА БАРСА! Атлетик Билбао взе Суперкупата, Меси изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баските измъкнаха трофея след продължение, аржентинецът се държа като уличен побойник

ШОК ЗА БАРСА! Атлетик Билбао взе Суперкупата, Меси изгонен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетик Билбао спечели Суперкупата на Испания. Баските сразиха Барселона с 3:2 след продължения. Каталунците на два пъти повеждаха в резултата и вече докосваха 14-ия си трофей от надпреварата, когато баските осъществиха велик обрат. Те първо изравниха в 90-ата минута, а след това шедьовър на Иняки Уилямс довърши именития им съперник.

 

Лионел Меси се появи в титулярния състав на каталунците. Неговото участие беше под въпрос заради травма. Аржентинецът пропусна полуфинала с Реал Сосиедад, но отпътува с тима в Севиля и започна от първата минута.

 

Барселона очаквано владееше топката в доста голям период от време, но през първия половин час така и не създаде нито една голова опасност. Баските се отчетоха с два опита за изстрел, които по никакъв начин не застрашиха вратата на каталунците.

 

Едва в 30-ата футболистите в червено-синьо застрашиха съперника. Тогава Усман Дембеле се измъкна по дясното крило и опита да намери Антоан Гризман, но пасът беше прекалено силен и неточен. В 37-ата Лео Меси опита далечен изстрел, който обаче излезе в аут.

 

Три след това Барса все пак поведе. Удар на Меси бе блокиран. Топката обаче стигна до Гризман, който стреля точно по земя и откри резултата.

 

Отговорът на Атлетик бе светкавичен. В 42-ата минута Иняки Уилямс центрира в наказателното поле, където Де Маркос чукна топката покрай Тер Щеген за 1:1.

 

В 57-ата Раул Гарсия вкара с глава след центриране от пряк свободен удар на Муниан. След намесата на обаче ВАР бе взето решение голът да бъде отменен заради много тънка засада. Баските имаха още една добра възможност за пълен обрат. В 66-ата минута Иняки Уилямс стреля от зоната за изпълнение на дузпа, но ударът му мина на сантиметри от десния страничен стълб.

 

Антоан Гризман реализира второто си попадение в 77-ата минута. Той засече подаване на Жорди Алба. И когато всичко изглеждаше приключило, Атлетик нанесе своя удар. В 90-ата минута Вилалибре вкара отблизо след центриране от пряк свободен удар и прати мача в продължение.

 

Само четири минути след тяхното начало. Иняки Уилямс забоде брилянтно попадение. Той стреля технично точно в горния ъгъл на вратата и след контакт с гредата топката влезе във вратата на Тер Щеген, който остана безпомощен.

 

В 105-ата Билбао пропусна да увеличи преднината си. Унай Нунес като по чудо не съумя да засече центриране на два метра от вратата.

 

За финалния четвърт час Куман рискува, оставайки само с един типичен централен защитник в лицето на Роналд Араухо. Атаките на Барса обаче не бяха кой знае колко опасни.  Билбао дори можеше да реши всичко в 112-ата минути, когато двама играчи скочиха за топката и си попречиха взаимно. Така приключи всичко по-интересно и Атлетик Билбао спечели трофея!

Накрая нервите на Линоел Леси не издържаха и той получи директен червен картон, след като удари в главата Вилалибре без топка.
 
 
 
БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИК Б 2:3
1:0 Гризман (40)
1:1  Де Маркос (42)
2:1 Гризман (77)
2:2 Виялибре (90)
2:3 Иняки Уилямс (94) 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Дест, Араухо, Ленгле, Алба, Де Йонг, Бускетс, Педри, Гризман, Меси, Дембеле
 
АТЛЕТИК Б: Симон, Капа, Йерай, Мартинес, Балесиага, Де Маркос, Дани Гарсия, Венседор, Муниаин, Раул Гарсия, Уилямс
 
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки