Конте: Тези победи дават увереност

Треньорът на Интер бе много щастлив от успеха над Ювентус снощи

Конте: Тези победи дават увереност

 Треньорът на Интер Антонио Конте не скри задоволството си от успеха с 2:0 в дербито с Ювентус. Това е първа победа за "нерадзурите" срещу "бианконерите" от септември 2016 г. насам, а също и за Антонио Конте над бившия му тим. Наставникът похвали своите играчи и заяви, че подобни победи дават увереност.

"За да победиш отбор като Ювентус, който е отправна точка за всеки отбор в Италия, трябва да покажеш най-доброто. Точно това направихме тази вечер. Бяхме се подготвили добре и се радвам, че правилно бяхме разгадали начините, по които можем да нараним Юве. Момчетата изпълниха плана идеално и съм много доволен. Подобни победи ти дават увереност и ти показват, че си на прав път", заяви Конте.

"Все още смятам, че Юве е с едни гърди не само пред Интер, но пред всички останали отбори в Италия, но ние работим здраво, за да стопим изоставането си. Виждате, че Интер си връща истинското лице, както в Италия, така и в Европа, защото стигнахме до финала в Лига Европа. Отпадането от Шампионската лига този сезон е отворена рана, която още носим, но играчите знаят, че могат да се учат от подобни провали и да ги използват като мотивация те да не се повтарят отново", допълни наставникът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки