В ШВЕЦИЯ: Ботев (Пловдив) отмъква халф от Гьотеборг

"Да, това е вариант и знам, че се водят преговори", призна самият футболист

В ШВЕЦИЯ: Ботев (Пловдив) отмъква халф от Гьотеборг

Халф на ИФК Гьотеборг е на път да подсили Ботев (Пловдив), разкриват медиите в Швеция.

25-годишният външен полузащитник Хосам Айеш е харесан от новия наставник на канарчетата Азрудин Валентин и се очаква да подсили тима.

Айеш има договор с ИФК Гьотеборг до края на 2022 година, но не попада в плановете на тима си и може да бъде взет под наем или ако разтрогне, да дойде без пари.

Той е роден в Швеция, но е с произход от Палестина. Преминава в ИК през лятото на 2019-а, като преди това е носил екипите на Варберг, Йостерсунд и Хекен, чийто юноша е.

Има един мач за националния отбор на Швеция. На 8 януари 2019-а играе в контролата с Финландия, загубена с 0:1. Бивш юношески национал на „Тре кронур“.

"Да, Ботев Пловдив се появи като вариант, знам че се водят преговори", призна Хосам Айеш пред FotbollDirekt.se.

"Искам да избера най-правилното решение за себе си. Не съм доволен от малкото време за игра в ИФК през миналата година. В днешно време в света на коронавируса всяка стъпка трябва да е добре осмислена", добавя халфът. Той може да играе и като крило, и зад нападателя. От Ботев пък ще трябва да се бръкнат сериозно, ако искат да се разделят с Маркиньос Педросо.

След като защитникът се върна от Бразилия миналата седмица, треньорът Азрудин Валентич е преценил, че няма да разчита на него. 

Анализаторът на отбора е уверил треньора, че показаното от него не отговаря на заплатата, която получава, футболистът е останал изненадан от решението, най-вече заради факта, че са го накарали да си дойде от Бразилия, за да му кажат, че няма да разчитат на него. 

Сега предстоят важни преговори за условията, при които Маркиньос ще се раздели с Ботев, при положение че има договор за още 18 месеца. Със сигурност сумата ще е сериозна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки