ШОК: Наказание поставя на карта бъдещето на Меси в Барселона

Според медиите в Испания аржентинецът може да получи санкция от 12 мача и да напусне още този месец

ШОК: Наказание поставя на карта бъдещето на Меси в Барселона
От 4 до 12 мача наказание, което може да го раздели с „Барса“, заплашва Лионел Меси, след като бе изгонен във финала за суперкупата на Испания срещу „Атлетик“ (Билбао). 

Това предвижда дисциплинарният правилник на испанската федерация.

Аржентинецът трупира героя на баските Алисер Виялибре и бе изгонен след намесата на ВАР. Това бе първият му червен картон с екипа на „Барса“ и едва трети в кариерата му. Меси никога не е получавал два жълти картона, винаги е гонен директно.

Сравнението между Меси и Кристиано Роналдо по този показател е твърдо в полза на португалеца. 

Кристиано има 11 червени картона в кариерата си, но никога не е гонен в мач за националния отбор и „Спортинг“ (Лисабон). С всички останали отбори през кариерата му е бил отстраняван от игра.

„Атлетик“ стигна до Суперкупата след продължения, като Виялибре успя да изравни в последните секунди на редовното време.

Точно героят на двубоя даде началото на празненствата, като извади тромпета и засвири на съотборниците си. Оказа се, че той, Лекуе, Микел Весга, Оскар де Маркос, Балензинга и Дани Гарсия са си направили група, която се казва „Орсай“.

„Свирим вече професионално. Имаме си учител и всичко. Само инстру-ментал, защото гласовете ни не стават за нищо“, заяви Виялибре.

Маси бе натирен в допълнителното време на продълженията, когато удари Виялибре. „Просто беше изнервен. Нищо повече. Поставих тялото си пред него и той ме удари“, обясни нападателят на „Атлетик“.

Наказанието пък може много бързо да реши съдбата на Меси, който вече може да преговаря с други отбори, след като остават 6 месеца до края на договора му.

Ако то е достатъчно тежко, според испанската преса много е вероятно той да се изнесе още през зимния трансферен прозорец в посока Англия или „Пари Сен Жермен“. Французите искат да го съберат със Серхио Рамос. (24 часа)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки