Кирил Атанасов - старши треньор на ФК „Огражден-1955” с.Първомай: Надявам се да изиграем силни мачове напролет и да се класираме на първо място в групата

Вижте и интервюто на специалиста

Кирил Атанасов - старши треньор на ФК „Огражден-1955” с.Първомай: Надявам се да изиграем силни мачове напролет и да се класираме на първо място в групата

Кирил Атанасов е роден през 1980 в Петрич. Тренирал в ДЮШ на местния Огражден Първомай и Беласица Петрич. Участник в мъжките отбори на с.Първомай, с.Беласица и с.Яворница.

С играта и с поведението си е оставил много добри впечатления. Завършил е ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград.

Преди старта на зимната подготовка на отбора за пролетния дял на първенството на областна група „Струма-2” той даде обширно интервю, отговаряйки на въпроси, интересуващи любителите на футбола в района.

-Доволен ли си от представянето на отбора ви през настоящото първенство?
-В общи линии съм доволен от представянето на отбора. Нямаме загуба, а само два равни мача. Липсва ни малко твърдост и настойчивост в определени мачове. Но като цяло в края на първенството мисля, че ще сме първи.

-Достатъчна ли е материалната база за нормалната работа на клуба като цяло-ДЮШ и мъже?
-Има още работа по базата, като си надяваме на помощ от общината. Мисля че е време да бъде направен помощен терен на спортния комплекс, и там да се тренира, като се постави и осветление. Това ще е добре за всички отбори в общината, както и за петричкия Беласица, като могат да се довеждат много отбори за подготовка, които да правят контроли и лагери тук.

-УС е изграден от авторитетни хора. Обмисляли сте вариант за връщане славата на Първомай като футболен център?
- Мислим в тази посока, като всички заинтересовани споделят, че е добре да се изгради и ДЮШ за всички които не могат да пътуват до гр. Петрич, като по този начин се обхванат повече деца от района. Тук трябва и помощ от община Петрич , защото трябва да се осигури автобус за придвижването на желаещите деца.

-При условие, че отборът ви се класира на първо място в група Струма-2, ще правите ли заявки пред Областния съвет на БФС за участие в по-горната ІV дивизия?
- Като се класираме на 1 място ще обсъдим това с УС и ще се прецени, но знаете че всичко е свързано с далеч по-голямо финансиране. Засега финансирането се извършва основно от фирма Стонас груп с ръководител Стоян Тимов, авиокомпания Титан-братя Ботеви и най-новата – Фирма Комсед – Галина Гаврилова.

-Кои са преките ви съперници за първото място?
- Отборите на Струма Марикостиново и Подгорец Коларово.

-Готов ли е плана за зимната подготовка – старт, контролни срещи, нови попълнения?
- Дано скоро от ОС на БФС ни дадат програмата, от която да разберем кога ще започнат мачовете от пролетния дял на първенството. Знаете че има и отложени мачове. При добро време през февруари ще започнем контроли. А за тренировките, правим ги всяка седмица 2-3 пъти според времето.

-Как искаш да изглежда отбора, който ръководиш, напролет?
- Изградихме колектив, играем доста добре, остава да изчистим егоизма при някои състезатели и смятам че можем да направим още по-успешен полусезон само с победи.

-Имаш ли препоръки към кметовете по места, колеги от останалите отбори от групата и общинското ръководство за нормално участие напролет в оставащите мачове до края на първенството?
- За кметовете нищо, това което правят си е тяхно мислене. За колегите - да не забравят, че не играем в шампионска лига, а да се забавляваме. Предлагам на длъжностните лица в ОФК Беласица да наблюдават мачовете по селата , независимо че играят в областните групи. В тях играят много млади и талантливи футболисти и вместо да бъдат привлечени в петричкия клуб, отиват да играят в други от страната. Изпуснахме талантливия футболист Мариан Вангелов, който вместо да води атаката на Беласица в момента играе в Пирин Благоевград. Двама 18 годишни футболисти-универсалния халф защитник Иван Цветков и атакуващия халф Димитър Учителски-играят в нашия отбор. Според мен и те имат качества да се доразвият в отбора на Беласица. За пореден път апелирам да седнат футболните хора на територията на общината и да се обмисли много внимателно как трябва да се развива футбола. Ако дай Боже Беласица влезе в Б група нека да се мисли да се даде шанс на един отбор от челниците в нашата група , да се подсили с млади таланти, които да се обиграват, играейки в третия ешелон на българското първенство –В група.

-Какво си пожела за 2021 година?
- Здраве, щастие, късмет и без контузии за състезателите. Успех на всички жители на село Първомай и повече радости на тези, които идват да ни подкрепят по време на мачовете.

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки