ЛЕСТЪР ПОДПИСА ПРИСЪДАТА НА ЛАМПАРД: "Лисиците" надвиха Челси с 2:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хората на Брендън Роджърс отчаяха мултимилионната селекция на „сините“ и оглавиха класирането в Англия

ЛЕСТЪР ПОДПИСА ПРИСЪДАТА НА ЛАМПАРД: "Лисиците" надвиха Челси с 2:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

През лятото Челси пръсна 220 млн. евро за нови попълнения, а Лестър похарчи десетократно по-малко, но въпреки това победи лондончани с 2:0 във вторник вечер и по този начин оглави класирането на английската Висша лига.

Момчетата на Брендън Роджърс решиха мача от 18-ия кръг още преди почивката, с попадения в началото и в края на първото полувреме, за да постигнат първи успех над опонента от 3 години насам.

Нещо повече, те събраха 38 точки и изместиха от върха Манчестър Юнайтед, който ден по-късно гостува на новака Фулъм, а според мнозина по този начин на практика уволниха мениджъра на „сините“ Франк Лампард.

Още в шестата минута, след един късо изпълнен корнер, Марк Олбрайтън върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където негов съотборник се размина, но от границата на наказателното поле Уилфред Ндиди я намери от движение и откри резултата – 1:0.

В 16-ата минута Джеймс Мадисън получи пред дъгата на наказателното поле и без забавяне прати топката към вратата с мощен шут, ала нацели напречната греда.

Челси отговори със силен удар на Риймс Джеймс от малък ъгъл, който бе боксиран в корнер от Каспер Шмайхел.

Датският вратар повтори упражнението и след изпълнението на ъгловия удар, засечено с глава от Тиаго Силва, а след това неговият колега Едуард Менди отрази изстрел на Марк Олбрайтън.

В 34-ата минута пък Джейми Варди бе изведен сам срещу стража на Челси, който обаче отново внимаваше и не позволи да бъде прехвърлен.

Малко по-късно главният съдия отсъди дузпа за Челси, но след разглеждане на ситуацията с ВАР промени решението си и назначи свободен удар, тъй като се видя, че нарушението на Джони Еванс е на сантиметри от границата на наказателното поле.

Четири минути преди почивката пък Джейми Варди падна в пеналта, но топката стигна до Джеймс Мадисън и той не остави шансове на вратаря, за да удвои резултата с прецизно изпълнение – 2:0.

По време на паузата в социалните мрежи се появиха твърдения, че наставникът на гостите Франк Лампард си търси нова работа, защото е уволнен от собственика на „сините“ Роман Абрамович, а втората част започна с пропуск на Лестър.

Джеймс Джъстин стреля с глава покрай вратата, но секунди по-късно се реабилитира за пропиляната възможност със страхотна изява в защита срещу Тами Ейбрахам.

В 55-ата минута Варди вкара гол, който обаче бе отменен заради засада, а в 57-ата отново той изведе Юри Тилеманс, чийто изстрел по диагонала беше спасен от Менди.

Впоследствие дъждът над „Кинг Пауър Стейдиъм“ се усили значително, което доведе до спад в темпото на игра и повече грешни подавания.

Това, разбира се, устройваше домакините, прибрали се в своята половина, за да разчитат на контраатаки, но не и гостите. Техният наставник опита да промени ситуацията с офанзивни смени, ала влизането на Тимо Вернер и Хаким Зиеш не донесе желания резултат, тъй като Лестър удържа успеха си.

Малко преди края германският национал все пак отбеляза попадение, което обаче бе отменено заради минимална засада. 

Благодарение на победата си „лисиците“ поведоха колоната в Англия, докато Челси остана на осмото място с 29 точки, изоставайки на цели 9 от новите лидери във временното класиране. 

Лестър – Челси 2:0
1:0 Ндиди (6)
2:0 Мадисън (41)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Кастан, Фофана, Евънс, Джъстин, Ндиди, Тилеманс, Олбрайтън, Мадисън, Барнс, Варди;

ЧЕЛСИ: Менди, Джеймс, Рюдигер, Силва, Чилуел, Ковачич, Маунт, Хаверц, Пулишич, Хъдсън-Одой, Ейбрахам;

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки