Кой ще вземе голямото дерби между Манчестър и Ливърпул - прогнози за 4-тия кръг от ФА Къп

Само преди седмица двата тима завършиха 0:0 на „Анфийлд“ за първенство

Кой ще вземе голямото дерби между Манчестър и Ливърпул - прогнози за 4-тия кръг от ФА Къп

Най-старият футболен турнир в света навлиза в 4-тата си фаза, а черешката в програмата безспорно е лютото дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Само преди седмица двата тима завършиха 0:0 на „Анфийлд“ за първенство, но тук залогът е директно отпадане.

Ливърпул продължава да изпитва затруднения в атака, въпреки, че от състава отсъстват почти всички централни защитници.

Юнайтед пък няма да участва в елиминационната фаза на Шампионската лига и Купата може да се окаже единствения шанс за трофей пред момчетата на Оле Гунар Солскяер. В следващите редове ще прочетете прогноза за този и няколко други от по-интересните мачове в 4-тия кръг на ФА Къп.

Саутхемптън – Арсенал

Двата тима са съседи в подреждането на Висшата лига. „Светците“ са на 9-та позиция с 29 точки, а „топчиите“ са едно място надолу с 27 пункта. Саутхемптън стартира невероятно силно сезона и дълго време бе в топ 4 на подреждането, но няколко лоши резултата отдалечиха състава на Ралф Хайзенхютъл от Европа. Арсенал пък все повече намира формата си и вероятно бързо ще скъси дистанцията от върха със силното си представяне. „Артилеристите“ нямат загуба в последните си 6 мача. Три дни след дербито за Купата пък, двата тима ще се срещнат във Висшата лига. Арсенал е рекордьор по титли в турнира, а пейката на Артета разполага с доста повече класа. По тази причина, ние смятаме, че лондончани няма да имат проблеми с продължаването в следващата фаза. 2-ката е оценена с 2.40 и изглежда като задължителен залог.

Челтнъм Таун – Манчестър Сити

Гуардиола е мениджър, който иска да печели всеки двубой. „Небесносините“ пък се намират във все по-добра форма и вече са в серия от 8 поредни победи. В последните си 15 срещи „гражданите“ не познават вкуса на загубата, като са допуснали само 3 гола. Челтнъм записаха 5 равенства в последните си 5 мача, четири пъти крайният резултат бе 1:1, а веднъж 0:0. Ние обаче не смятаме, че отборът от Лига 2 може да вкара във вратата на Манчестърския гранд. За това ви предлагаме залога „Манчестър Сити да победи и двата отбора да НЕ отбележат“. Ставката за този пазар е 1.80.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул

„Червените дяволи“ са пред големи си съперник за пръв път от идването на Юрген Клоп насам. Трансферът на Бруно Фернандес помени коренно облика на отбора и ги изстреля в борбата за призовите места. В последните 11 срещи, отборът от Манчестър загуби само веднъж (градското дерби срещу Сити). Ливърпул пък записа само един успех в последните си 5 срещу. Нещо абсурдно за състава на Клоп през последните 2 сезона. Отборът е във видима криза, може би най-сериозната откакто германецът пое отбора. Липсата на защитници и натоварения цикъл ще изисква ротация в състава на „мърсисайдци“, което едва ли ще се отрази положително на защитата. Не е нужно да коментираме класата в атака за Пул, така че, логично би изглеждало и двата отбора да отбележат в мача. Може да заложите на този пазар при коефициент от 1.61.

Интересни прогнози за Барсa - ПСЖ и други големи дербита от Шампионската лига и големите 5 първенства на Европа, може да посетите спортния сайт 7sport.net.

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

Арсенал също се издъни у дома, гредите не спряха Вила (ВИДЕО)

Страхотен ден за Манчестър Сити в битката за титлата

Нов срив за Ливърпул на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Голям удар за Клоп в битката за титлата

Финансови проблеми за Евертън

Собственикът Фарад Мошири готов да продаде клуба

Сити се качи на върха след разгромна победа над Лутън (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 5:1 срещу противника си

Марсиал си тръгва от Юнайтед като свободен агент през лятото

Договорът на французина няма да бъде подновен

Нюкасъл направи за смях жалък Тотнъм и му вкара цели 4 гола (ВИДЕО)

"Свраките" постигнаха разгромен успех над противника си

Клоп поиска реакция след 0:3 от Аталанта

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки