Кой ще вземе голямото дерби между Манчестър и Ливърпул - прогнози за 4-тия кръг от ФА Къп

Само преди седмица двата тима завършиха 0:0 на „Анфийлд“ за първенство

Кой ще вземе голямото дерби между Манчестър и Ливърпул - прогнози за 4-тия кръг от ФА Къп

Най-старият футболен турнир в света навлиза в 4-тата си фаза, а черешката в програмата безспорно е лютото дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Само преди седмица двата тима завършиха 0:0 на „Анфийлд“ за първенство, но тук залогът е директно отпадане.

Ливърпул продължава да изпитва затруднения в атака, въпреки, че от състава отсъстват почти всички централни защитници.

Юнайтед пък няма да участва в елиминационната фаза на Шампионската лига и Купата може да се окаже единствения шанс за трофей пред момчетата на Оле Гунар Солскяер. В следващите редове ще прочетете прогноза за този и няколко други от по-интересните мачове в 4-тия кръг на ФА Къп.

Саутхемптън – Арсенал

Двата тима са съседи в подреждането на Висшата лига. „Светците“ са на 9-та позиция с 29 точки, а „топчиите“ са едно място надолу с 27 пункта. Саутхемптън стартира невероятно силно сезона и дълго време бе в топ 4 на подреждането, но няколко лоши резултата отдалечиха състава на Ралф Хайзенхютъл от Европа. Арсенал пък все повече намира формата си и вероятно бързо ще скъси дистанцията от върха със силното си представяне. „Артилеристите“ нямат загуба в последните си 6 мача. Три дни след дербито за Купата пък, двата тима ще се срещнат във Висшата лига. Арсенал е рекордьор по титли в турнира, а пейката на Артета разполага с доста повече класа. По тази причина, ние смятаме, че лондончани няма да имат проблеми с продължаването в следващата фаза. 2-ката е оценена с 2.40 и изглежда като задължителен залог.

Челтнъм Таун – Манчестър Сити

Гуардиола е мениджър, който иска да печели всеки двубой. „Небесносините“ пък се намират във все по-добра форма и вече са в серия от 8 поредни победи. В последните си 15 срещи „гражданите“ не познават вкуса на загубата, като са допуснали само 3 гола. Челтнъм записаха 5 равенства в последните си 5 мача, четири пъти крайният резултат бе 1:1, а веднъж 0:0. Ние обаче не смятаме, че отборът от Лига 2 може да вкара във вратата на Манчестърския гранд. За това ви предлагаме залога „Манчестър Сити да победи и двата отбора да НЕ отбележат“. Ставката за този пазар е 1.80.

Манчестър Юнайтед – Ливърпул

„Червените дяволи“ са пред големи си съперник за пръв път от идването на Юрген Клоп насам. Трансферът на Бруно Фернандес помени коренно облика на отбора и ги изстреля в борбата за призовите места. В последните 11 срещи, отборът от Манчестър загуби само веднъж (градското дерби срещу Сити). Ливърпул пък записа само един успех в последните си 5 срещу. Нещо абсурдно за състава на Клоп през последните 2 сезона. Отборът е във видима криза, може би най-сериозната откакто германецът пое отбора. Липсата на защитници и натоварения цикъл ще изисква ротация в състава на „мърсисайдци“, което едва ли ще се отрази положително на защитата. Не е нужно да коментираме класата в атака за Пул, така че, логично би изглеждало и двата отбора да отбележат в мача. Може да заложите на този пазар при коефициент от 1.61.

Интересни прогнози за Барсa - ПСЖ и други големи дербита от Шампионската лига и големите 5 първенства на Европа, може да посетите спортния сайт 7sport.net.

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

Бразилия попари Англия на "Уембли" (ВИДЕО)

"Трите лъва" бяха в ролята на фаворити, но се провалиха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки