Манчестър Сити превзе върха в Англия с поредна победа (ВИДЕО)

„Гражданите“ удариха Астън Вила с 2:0

Манчестър Сити превзе върха в Англия с поредна победа (ВИДЕО)

Манчестър Сити оглави временното класиране на английската Висша лига, след като постигна девета поредна победа във всички турнири.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола спечелиха с 2:0 домакинството си на Астън Вила, което бе отложено от първия кръг на Премиършип, за да запишат пети последователен успех на нула.

След него те събраха 38 точки и изместиха от върха Лестър, който също е с толкова, но с по-лоша голова разлика.

„Небесносините“ стартираха силно и още в 4-ата минута можеха да поведат. След центриране от корнер Родри игра с глава и намери Бернардо Силва, който от съвсем близо стреля, но Емилиано Мартинес парира. Топката остана близо до вратата му, като Джон Стоунс беше много близо да я добави във вратата, но в последния момент бе блокиран.

"Гражданите" бързо се настаниха в половината на своя съперник, като удар на Кевин Де Бройне бе блокиран, а още един изстрел на Фил Фоудън след чудесен пробив - също.

В следващите минути Сити продължи да доминира, но убийственото темпо от началото изчезна и играчите на домакините организираха атаките си постепенно. "Гражданите" опитаха още няколко удара, които обаче бяха блокирани или неточни. Играчите на Вила се бранеха добре, като неутрализираха следващите едно след друго центрирания в наказателното си поле.

В 28-ата минута се наложи да бъде извършена принудителна смяна в тима на Пеп Гуардиола. Олександър Зинченко замени контузилия се Кайл Уокър.     

Четири минути след това силен удар на Родри извън наказателното поле летеше към вратата на Мартинес, но топката рикошира в Рахийм Стърлинг и излезе в аут.

В 37-ата минута Вила организира една от малкото си атаки през първата част, която завърши и с точен удар. Джак Грийлиш проби добре отляво, след което комбинира с Рос Баркли, но ударът на английския национал попадна в ръцете на Едерсон. 

В добавеното време на първата част домакините можеха да излязат напред в резултата. Де Бройне проби отдясно и даде чудесно подаване за Фоудън в наказателното поле, а англичанинът стреля, но бе блокиран в последния момент.

Ман Сити тръгна в атаки още в началото на втората част, като Илкай Гюндоган стреля в наказателното поле пет минути след началото, но над вратата. 

Две минути след това Бертранд Траоре показа отлична скорост по десния фланг, преодоля Де Бройне и Зинченко и нанесе опасен изстрел, но Едерсон плонжира и улови. 

Сити отговори с отлична атака, като Де Бройне изведе в наказателното поле Жоао Кансело, който стреля силно, но топката се отби от напречната греда.

В 58-ата минута Фоудън открадна топката от Траоре, влезе в наказателното поле и шутира, но неточно.

Минута след това Гуардиола извърши доста любопитна смяна. Той извади Де Бройне, като на негово място пусна Габриел Жезус. Не се видя обаче белгиецът да има някакъв проблем, за да може да се каже, че промяната е била принудителна.

В 64-ата минута Дъглас Луис отправи силен удар извън наказателното поле, но право в ръцете на Едерсон. 

Атаките следваха една след друга, като гостите взеха сериозно предимство в минутите след смяната на Де Бройне.

В 68-ата минута Траоре стреля в наказателното поле, топката рикошира в двама играчи на Сити, а след това Луис нанесе силен удар от границата на наказателното поле, който Едерсон спаси. 

Минута след това "гражданите" имаха чудесен шанс за попадение. След центриране от корнер се стигна до удар с глава на Гюндоган, но Мартинес спаси. Рубен Диаш не успя да направи добавка, топката пък стигна пак до Гюндоган, който не успя да овладее и да нанесе изстрел и топката бе изчистена.

Малко след това Риад Марез замени Рахийм Стърлинг. В 76-ата минута резервата Оли Уоткинс пусна чудесен пас за в наказателното поле, но Диаш пресече пред погледа на Дейкъб Рамзи, който чакаше на далечната греда. Секунди след това Грийлиш намери оставения сам на точката за дузпа Джон МакГин, който обаче не успя да уцели топката.   

Минута след това Тайрън Мингс за малко не си вкара автогол, след като опита да изчисти едно центриране от фланга.

Все пак в 79-ата минута Ман Сити стигна до попадение. Мингс сбърка фатално в своята половина, като Родри му открадна топката, задържа добре и намери Бернардо Силва. Португалецът успя да си проправи път между няколко играчи на Вила и с хубав удар намери вратата на Мартинес, за да открие резултата.

Минута преди да изтекат редовните 90 пък Илкай Гюндоган оформи от дузпа крайното 2:0 и подпечата успеха на „гражданите“.

След него Манчестър Сити събра 38 точки, докато Астън Вила остана с 26 в своя актив.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – АСТЪН ВИЛА 2:0

1:0 Бернардо Силва (79)
2:0 Илкай Гюндоган (89, дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: 31. Едерсон, 2. Кайл Уокър, 5. Джон Стоунс, 3. Рубен Диаш, 27. Жоао Кансело, 17. Кевин Де Бройне (к), 16. Родри, 8. Илкай Гюндоган, 20. Бернардо Силва, 7. Рахийм Стърлинг, 47. Фил Фоудън;

АСТЪН ВИЛА: 26. Емилиано Мартинес, 18. Мат Таргет, 5. Тайрън Мингс, 4. Езри Конса, 2. Мати Кеш, 20. Рос Баркли, 6. Дъглас Луис, 7. Джон МакГин, 10. Джак Грийлиш (к), 15. Бертранд Траоре, 11. Оли Уоткинс;
Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

Нова контузия в Ливърпул - Дарвин Нунес отпадна за Уругвай

Нападателят е с физически пролеми след дербито с Манчестър Юнайтед

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки