ФИФА заплаши с тежки санкции всички участници в Суперлигата

Футболистите и клубовете, които се включат в евентуалния нов турнир, ще бъдат изключени от надпреварите под егидата на централата

ФИФА заплаши с тежки санкции всички участници в Суперлигата

Световната футболна централа обяви в четвъртък, че играчите, които участват в евентуалната бъдеща Европейска Суперлига, ще имат забрана да играят във всички турнири под егидата на ФИФА и седемте континентални конфедерации, в това число световните и европейски първенства.

В общо становище, подписано от УЕФА, АФК, КАФ, КОНКАКАФ, КОМНЕБОЛ и ОФК, се предупреждава, че всеки клуб, който вземе участие в евентуален нов турнир, ще бъде изваден от всички официални надпревари.

В добавка се напомня, че единствената подобна надпревара, призната от ФИФА, е Световното клубно първенство.

Тази декларации излиза на бял свят, след като вчера отново се появиха информации за среща между босовете на Ювентус и Реал Мадрид Андреа Аниели и Флорентино Перес, които са сред основните двигатели за създаването на Суперлига.

Преди време бившият президент на Барселона Джосеп Мария Бартомеу също призна, че каталунците участват в преговорите за създаването на този формат.  Заговори се дори за това, че американският банков гигант "Джей Пи Морган" е готов да финансира проекта.

Ако Реал, Ювентус и който да било друг отбор вземе участие в такъв турнир, това би означавало, че съответният клуб ще бъде изваден от всички останали официални надпревари, а футболистите им няма да могат да играят нито на световни, нито на европейски първенства.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки