РЕШЕНО! Олимпиадата в Токио все пак ще се проведе

Имаше информации, че Игрите отново ще бъдат отменени, но те не отговарят на истината

РЕШЕНО! Олимпиадата в Токио все пак ще се проведе

Японското правителство е решено да проведе отложените с една година Летни олимпийски игри това лято, потвърдиха организаторите.

Само преди часове The Times излезе с материал, според който японските власти на тайно събрание за заключили, че най-големият спортен форум няма как да се проведе през 2021 заради пандемията от коронавирус. Британското издание не назова източника на своята информация.

В изявление организаторите на Токио 2020 увериха, че министър-председателят на Япония Йошихиде Суга е изразил решимост Игрите да се проведат, а заседанията продължават, за да се приложат задълбочени мерки в борбата срещу COVID-19 и да се гарантира здравето на всички участници, пише CNN.

„Всички наши партньори са напълно фокусирани в организирането на Игрите. Надяваме се, че възможно най-скоро ежедневието на хората ще се нормализира. Продължаваме да влагаме усилия за провеждането на безопасна Олимпиада“, се казва в изявлението.

Други официални олимпийски представители също побързаха да отрекат информацията на The Times:

„За съжаление, трябва да говоря за необосновани слухове, че Игрите в Токио ще бъдат отменени. Слухове, които засилват безпокойствието на спортистите. Подготовката на игрите продължава. Олимпийският огън ще бъде запален на 23 юли 2021 година. Това беше потвърдено от японския министър-председател в изявление този следобед“, заяви пред репортери главата на Австралийския олимпийски комитет Мат Каръл. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки