Гол на Наполи след 8 секунди не ги спаси от загубата срещу Верона (ВИДЕО+СНИМКИ)

По същото време Дженоа надви Каляри

Гол на Наполи след 8 секунди не ги спаси от загубата срещу Верона (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Един от фаворитите за влизане в топ 4 на Серия А Наполи допусна загуба с 1:3 от Верона при гостуването си от 19-ия кръг на шампионата. 

Пертенопеите допуснаха пълен обрат и останаха извън зона "Европа".

Срещата започна шеметно за гостите, като след осем секунди Ървин Лозано откри.

Той получи прострелно подаване в наказателното поле и заби топката в мрежата. 

В 34-та минута обаче домакините изравниха. Ловато получи топката отдясно на наказателното поле и центрира перфектно към непокрития Димарко, който бе точен.

В 38-та Верона дори можеше да поведе, но Мерет спаси по страхотен начин удар от няколко метра на Лазович. 

След почивката домакините продължиха да играят много настървено и в 62-та направиха пълен обрат. Анотнин Барак засече подаване в наказателното поле и насочи перфектно топката в десния ъгъл на Мерет за 2:1. 

Гатузо хвърли в игра Мертенс и завърналия се Осимен, но Верона удари решаващо за трети път в 79-та минута, когато Закани получи технично центриране на втора греда след разбъркване пред Мерет и с глава покачи на 3:1. 

Така Наполи остана извън топ 5 на шестото място с 34 точки, но и с мач по-малко, докато Верона ги доближи в класирането и вече е девети с 30. 

По същото време Дженоа надви с минималното 1:0 Каляри. На "Мараси" единственият точен беше Матия Дестро, който беше намерен с пас от Кевин Строотман, който се завърна в Серия А.

Дженоа изплува от опасната зона и вече е 16-ти с 18 пункта, а Каляри вече е под чертата с 14.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки