Барселона удари Елче и запази третото място в Испания (СНИМКИ)(ВИДЕО)

Каталунците записаха четвърти пореден успех далеч от "Камп Ноу"

Барселона удари Елче и запази третото място в Испания (СНИМКИ)(ВИДЕО)

Барселона спечели четвъртото си поредно гостуване в Ла Лига, след като се наложи с 2:0 при визитата на Елче от 20-ия кръг на испанския шампионат. Головете на каталунците реализираха Френки де Йонг през първото полувреме и Рики Пуч в самия край на двубоя.

Жорди Алба отправи опасен удар от въздуха в 29-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Елче и топката излезе в аут. Шест минути по-късно каталунците разиграха много добре в наказателното поле на домакините, но Педри се забави с удара и извади топката към Серхио Бускетс, който стреля, но право в ръцете на Едгар Бадия. Педри отправи удар от въздуха от границата на наказателното поле на Елче в 36-ата минута, но топката излезе в аут.

Каталунците поведоха в 39-ата минута, когато Френки де Йонг бе оставен непокрит и вкара топката във вратата на Едгар Бадия. Футболистите на Барселона имаха претенции за дузпа в 50-ата минута за игра с ръка на Диего Гонсалес в наказателното поле на Елче, но съдията Писаро подмина ситуацията.

Усман Дембеле отправи опасен удар от границата на наказателното поле на Елче в 55-ата минута, но Едгар Бадия плонжира и спаси. Елче пропусна страхотна възможност да изравни в 57-ата минута. Оскар Мингеса допусна много груба грешка и подари топката на Емилиано Ригони, който напредна и бе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, но вратарят на Барселона направи невероятно спасяване.

Пред Антоан Гризман се откри шанс в 63-ата минута, но ударът му беше неточен и топката излезе в аут. Четири минути по-късно Педри отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Елче, но Бадия спаси.

Педри направи добър пробив в 73-ата минута и нахлу в наказателното поле на Елче, след което се опита да подаде към свой съотборник, но топката се удари в ръката на играч на домакините и излезе в корнер. Съдията Валентин Писаро прецени, че няма основание да свири дузпа.

Серхио Бускетс пусна към Тринкао в 83-ата минута, а португалецът нахлу в наказателното поле на Елче, след което си отвори пространство и стреля, но Бадия спаси.

Вратарят на Елче Едгар Бадия направи страхотно спасяване в 86-ата минута, когато Антоан Гризман сложи топката на главата на Тринкао, който стреля с глава, но стражът на домакините демонстрира рефлекс и изби.

Барселона вкара втори гол в 89-ата минута. Френки де Йонг навлезе в наказателното поле на Елче, след което сложи топката на главата на Рики Пуч, който не пропусна да я вкара във вратата на Едгар Бадия.

С тази победа Барселона е на трето място в класирането с 37 точки, като продължава да изостава на три от втория Реал Мадрид. Елче е предпоследен със 17 точки.

По-рано днес Осасуна се наложи с 3:1 при домакинството на Гранада.

По този начин отборът от Памплона се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи на седемнадесето място с 19 точки, а Гранада е седми с 28 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки