Австриец спечели Супер-Г в Кицбюел

29-годишният Крихмайер беше най-бърз на легендарната писта "Щрайф"

Австриец спечели Супер-Г в Кицбюел

 Световният вицешампион от Оре 2019 Винсент Крихмайер от Австрия спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини на родна земя в Кицбюел.

 
29-годишният Крихмайер беше най-бърз на легендарната писта "Щрайф" с време 1:12.58 минута. За него това е първи успех за сезона, седми в кариерата и пети в тази дисциплина. За последно той триумфира в супергигантския слалом в Хинтерщодер на 29 февруари миналата година.
 
Втори на 12 стотни от секундата остана швейцарецът Марко Одермат.
Още един представител на домакините за е място на подиума. Трети на 55 стотни се класира олимпийският шампион от Пьончан 2018 в тази дисциплина Матиас Майер.
 
Швейцарецът Беат Фойц, който спечели двете спускания на "Щрайф" в петък и неделя, пропусна врата и не завърши.
 
Норвежецът Киетил Янсруд също не успя да финишира, а италианецът Давиде Казанига беше откаран в болница с хеликоптер, след като падна и получи тежка контузия на коляното.
 
В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро с 800 точки, следван Марко Одермат с 607 точки и от пропускащия остатъка от сезона заради контузия Александър Аамод Килде от Норвегия с 560 точки.
 
В класирането за малкия кристален глобус в дисциплината начело излезе Винсент Крихмайер с 241 точки, пред Мауро Кавизел (Швейцария) с 225 точки и Килде със 172 точки.
 
Световната купа при мъжете продължава утре с нощния слалом в Шладминг (Австрия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки