Царско село с класика в снежна контрола

„Царете“ удариха Спортист (Своге) край Благоевград

Царско село с класика в снежна контрола
Царско село победи Спортист (Своге) с 3:0 в контролна среща, която премина при непрекъснат снеговалеж край Благоевград. 

Лошото време допълнително затрудни двата отбора, но въпреки това не липсваха добри голови ситуации.

В 15-ата минута софиянци откриха резултата. След добра многоходова комбинация, топката премина през Димитър Костадинов и Стефан Христов, който изведе Андерсон сам срещу вратаря и бразилецът не сбърка за 1:0. Две минути след гола Михаил Иванов се прояви в добра светлина на вратата на Царско село. Той последователно изби два поредни удара на съперника.

В 22-ата минута резултатът стана 2:0. Ивайло Марков центрира в наказателното поле и Димитър Костадинов засече топката в мрежата на Дан Королев. В 30-ата минута втородивизионният тим имаше шанс да отбележи, но Михаил Иванов спаси добър удар на Борислав Стойчев.

До почивката се отвориха още две голови положения за "царете". Първо Антонио Георгиев стреля опасно, но топката се отби от гредата. Малко по-късно Дилан Мертенс също пропусна от изгодна позиция.

След почивката и двата отбора направиха доста смени. В 71-ата минута Християн Чипев оформи крайното 3:0. Той се възползва от избита от резервния страж на съперника Васил Вълчев топка и с добавка я вкара в мрежата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки