СЛЕД ЛУДА ДРАМА В МИЛАНО: Интер е на полуфинал за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан поведе с гол на Ибрахимович, който бе изгонен след почивката, а резервата Ериксен вкара в 97-ата минута

СЛЕД ЛУДА ДРАМА В МИЛАНО: Интер е на полуфинал за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интер е първият полуфиналист в тазгодишното издание на турнира за Купата на Италия.

„Нерадзурите“ отстраниха след драматичен обрат и гол в 97-ата минута на Кристиан Ериксен градския съперник Милан с 2:1.

Гостите поведоха чрез голмайстора си Златан Ибрахимович през първото полувреме, но след това шведът се замеси в скандал и след паузата бе изгонен, което се оказа пагубно за тима му.

В 71-ата минута Ромелу Лукаку изравни от дузпа, а в заключителните секунди Екрисен донесе успеха на домакините, след като преди това главният съдия получи травма и бе заменен. 

Иначе мачът на "Джузепе Меаца" започна с атака на Интер, която обаче бе спряна с вещина от Симон Кяер, а отговорът на Милан дойде в 76-ата секунда.

Тогава Алексис Салемакерс подаде технично с пета към Рафаел Леао, който веднага отправи силен удар, но прати топката покрай гредата от границата на наказателното поле.

В четвъртата минута Интер стигна до първия корнер в срещата, след като Кяер изчисти с глава центриране на Алексис Санчес отляво, а при последвалото центриране се намеси Златан Ибрахимович, за да предотврати опасността.

В 13-ата минута пък шведският нападател бе намерен с прецизно центриране от Леао в пеналта на Интер, ала не можа да нанесе добър удар с глава между двама съперници. 

Пет минути по-късно Санчес бе фаулиран в близост до наказателното поле на Милан.

След центрирането от свободния удар Интер поиска дузпа заради игра с ръка на човек от стената, но такава не последва, а междувременно стана ясно, че Кяер е контузен и няма как да продължи.

Така бранителят бе заменен от пристигналия преди броени дни под наем от Челси бранител Фикайо Томори.

Неговият дебют за „росонерите“ започна с нарушение в средата на терена, а в 23-ата минута колегата му Алесио Романьоли не успя да се справи с Лукаку в пеналта.

Белгийският таран финтира защитника и стреля по земя от близка дистанция, ала Чиприян Татарушану блесна с инстинктивно спасяване. 

Малко след това румънският вратар, заменил под рамката наказания Джанлуиджи Донарума, отново трябваше да се намесва решително след шут по диагонала от малък ъгъл на Иван Перишич. 

Така се стигна до 31-ата минута, когато друг футболист, дошъл този месец под наем в Милан - Суалихо Мейте, подаде към Златан Ибрахимович в пеналта.

39-годишният голмайстор на „росонерите“ успя да задържи отлично топката и да стреля по земя между няколко играчи на Интер.

Тя срещна страничната греда и спря в мрежата на „нерадзурите“ – 0:1.

Интер отговори с изстрел на Санчес, който обаче бе блокиран от бранител на Милан, а претенции за дузпа на домакините отново останаха неуважени от главния съдия.

Попадението очевидно вбеси домакините, защото малко преди почивката Лукаку изпусна нервите си след едно нарушение и влезе в разправия с Ибрахимович като се стигна до сблъсъци между футболисти от двата тима на терена.

В началото всичко приключи с жълти картони за бившите съотборници в Манчестър Юнайтед, които се предизвикваха един друг да се разберат в тунела на почивката. 

Тя дойде при резултат 0:1 в полза на Милан, а Лукаку трябваше да бъде спиран от своя лагер, за да не се стигне до по-сериозни ексцесии и да влезе в саморазправа със Златан Ибрахимович.

По време на паузата наставникът на „нерадзурите“ Антонио Конте, който ще е наказан за следващите два мача на тима, реши да замени Матео Дармиан с Ашраф Хакими, а неговите възпитаници започнаха по-добре второто полувреме.

Още в началните минути вратарят на Милан трябваше на два пъти да спира опасни удари, но Татарушану показа класа и се справи на ниво.

В 55-ата минута пък дебютиралият Томори блокира в последния миг опит на Лукаку да отклони отблизо топката във вратата.

В 58-ата пък Ибрахимович извърши едно ненужно нарушение в средата на терена и получи втори жълт картон, така че Милан остана с човек по-малко.

Домакините се възползваха и овладяха инициативата, настанявайки се трайно в половината на съперника, ала трудно стигаха до чисти голови положения.

В 65-ата минута Перишич бе на добра позиция, но стреля с глава над вратата.

В 69-ата минута Интер за трети път поиска дузпа, този път за нарушение срещу Барела в пеналта, а след разглеждане на ситуацията с ВАР съдията посочи бялата точка.

Зад топката застана Лукаку и в 71-ата минута я прати първо в напречната греда, след което в мрежата, за да изравни – 1:1. 

Малко по-късно главният рефер Паоло Валери получи контузия и даде знак, че няма как да продължи срещата, така че в 78-ата минута бе заменен от четвъртия съдия Даниеле Чифи.

Минута преди края на редовните 90 пък резервата Лаутаро Мартинес бе изведен зад гърба на домакинската защита и напредна към пеналта, откъдето опита изстрел по диагонала, ала той бе отразен от Татарушану.

Последният направи още едно впечатляващо спасяване в 90-ата минута, когато след отлична размяна на пасове между Лаутаро и Лукаку белгиецът отправи удар отблизо, но бе разочарован от стража на Милан.

Така се стигна до 10-минутно добавено време, заради съдийската рокада, а в него падна победното попадение за Интер.

То бе дело на друга резерва – Кристиан Ериксеон, който вкара красив гол от свободен удар в 97-ата минута, за да прати „нерадзурите“ на полуфинал за Купата на Италия.


Там те очакват победителя от мача между Ювентус и СПАЛ.



Интер – Милан 2:1
0:1 Златан Ибрахимович (31)
Червен картон за Златан Ибрахимович (58, Милан)
1:1 Ромелу Лукаку (71, дузпа)
2:1 Кристиан Ериксен (90+7)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИНТЕР: Ханданович, Шкринияр, Де Врай, Коларов, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Алексис, Лукаку;

МИЛАН
: Татарушану, Далот, Кяер, Романьоли, Ернандес, Мейте, Кесие, Салемакерс, Диас, Леао, Ибрахимович;
Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки