ЗДРАВА БИТКА В БЕРГАМО: Аталанта изхвърли Лацио от Купата с човек по-малко (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бергамаските надвиха с 3:2 "орлите" и продължават на 1/2-финал

ЗДРАВА БИТКА В БЕРГАМО: Аталанта изхвърли Лацио от Купата с човек по-малко (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Аталанта успя да елиминира Лацио от Купата на Италия. Като домакин те победиха с 3:2 "орлите", макар над половин час да играха с 10 души на терена. 

Срещата на "Джевис" започна шеметно за бергамаските и още в 7-та минута Джимсити стигна до спорна топка и я заби в долния десен ъгъл за 1:0. 

Само десет минути по-късно обаче Ведат Муричи изравни. Таранът на Лацио надскочи всички в наказателното на домакините и насочи перфектно топката с глава за 1:1. 

"Орлите" стигнаха до пълен обрат в 34-та минута. Ачерби направи зашеметяващ индивидуален пробив и стигнал до наказателното поле прати неспасяем удар ниско в средата на Голини и покачи на 1:2. 

Само три минути по-късно падна нов гол. Малиновски пусна пас към Муриел и колумбиецът матира Рейна за 2:2. 

Второто полувреме донесе със себе си още драма. В 54-та Аталанта остана с 10 души на терена. Бившият футболист на Лудогорец Хосе Паломино влезе много остро в единоборство и Лука Пайрето му показа директен червен картон. 

Лацио още мислеше за предимството си в броя на футболистите, когато Миранчук вкара за 3:2 в полза на домакините! Той контролира отлично прострелен пас на Ромерно и матира Рейна!

В 65-та минута Аталанта получи и дузпа. Хоет се хвърли неразчетено за топката в наказателното поле и направи фаул, който Пайрето веднага отсъди. Зад топката застана Дуван Сапата, но Рейна успя да усети ъгъла и спаси!

Това обаче не помогна на Лацио да стигне до равенството и така Аталанта очаква победителят измежду Наполи и Специя в другата 1/4-финална среща на турнира, за да разбере с кого ще играе два полуфинални мача през февруари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки