СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ! Манчестър Юнайтед падна от пълен аутсайдер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шефилд Юнайтед дойде, видя и победи на "Олд Трафорд" с 2:1

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ! Манчестър Юнайтед падна от пълен аутсайдер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Опашкарят Шефилд Юнайтед поднесе голямата изненада в 20-ия кръг на английската Висша лига, след като спечели с 2:1 визитата си на Манчестър Юнайтед.

„Остриетата“ постигнаха дебютен успех на „Олд Трафорд“ от далечната вече 1973 година насам и по този начин спряха серията без загуба на „червените дяволи“, включваща 13 шампионатни срещи.

Въпреки сензационния си успех Шефилд остана на последното място във временното класиране, докато домакините вече са втори и изостават с точка от градския си съперник Манчестър Сити, който е новият лидер на Острова.

Оле Гунар Солскяер направи 5 промени сред титулярите, отстранили Ливърпул за ФА Къп през седмицата, а момчетата му сякаш подцениха двубоя и в крайна сметка го загубиха след грешки на две от рокадите в състава - Де Хеа и Аксел Туанзебе

Още в началото на срещата Антони Марсиал получи травма в рамото, която обаче не се оказа сериозна и той продължи, а в 7-ата минута се стигна до първата възможност за домакините.

Тогава Аксел Туанзебе изчисти силно една топка, а Бруно Фернандеш излезе зад гърба на защитата, сам срещу вратаря, но не успя да я овладее.

Четири минути по-късно се стигна и до първия удар в двубоя, след като Арън Уан-Бисака отправи прострелно центриране към точката за изпълнение на дузпа, откъдето Маркъс Рашфорд нанесе удар от движение, но на сантиметри от гредата.

В 16-ата минута пък Давид Де Хеа трябваше да се намесва решително и да избива с крак удар на останалия сам срещу него Били Шарп.

Секунди след това Мейсън Грийнууд не се възползва от страхотно извеждащо подаване 

Така се стигна до 23-ата минута, в която гостите изненадващо откриха резултата. Това се случи след първия им корнер в двубоя, неориентирано излизане на Де Хеа и удар с глава на Кийн Брайън.

След него топката срещна гредата и спря в мрежата, а така роденият в Манчестър 24-годишен защитник, който е юноша на Сити, реализира своя дебютен гол във Висшата лига и даде аванс на „остриетата“.

В 30-ата минута, след корнер за Юнайтед, Марсиал отбеляза попадение, но то бе отменено заради нарушение в атака на капитана Хари Магуайър. 

Впоследствие гостите се прибраха в своята половина и с лекота отблъскваха опитите на „червените дяволи“ да застрашат вратата им.

Междувременно дъждът над Манчестър се усили, а Солскяер прати Единсон Кавани и Фред да загряват още преди почивката.

Така тя дойде при шокиращ резултат – 0:1.

Малко след паузата Грийнууд можеше да изравни, след като Фернандеш го намери в коридор зад гърба на защитата, ала той не сполучи с изстрела си по диагонала.

Играта на домакините обаче не спореше и доказателство за това бяха множеството грешни подавания на всички от Юнайтед, а и последвалият в 56-ата минута опасен удар на Дейвид Макголдрик, който профуча на сантиметри от сглобката на вратата.

Въпреки това обаче домакините все пак успяха да изравнят. Те сториха това също след корнер и гол с глава на Магуайър в 64-ата минута за 1:1. 

Ремито се запази само 10 минути, защото в 74-ата Оливър Бърк стреля от десетина метра, а след рикошет в крака на Аксел Туанзебе топката срещна напречната греда, тупна на голлинията и спря в мрежата – 1:2.

Скоро след това „остриетата“ имаха и късмет, защото пропуски направиха Алекс Телес и Пол Погба, като след удара на първия се стигна до греда.

Последва изстрел над вратата на резервата Единсон Кавани, за да се стигне до изненадата на кръга и загуба на Манчестър Юнайтед от последния във Висшата лига.

След поражението „червените дяволи“ останаха с 40 точки, а Шефилд вече има 8, но остава на последната позиция във временното класиране. 

Манчестър Юнайтед – Шефилд Юнайтед 1:2
0:1 Кийн Брайън (23)
1:1 Хари Магуайър (64)
1:2 Оливър Бърк (74)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Туанзебе, Магуайър, Телес, Погба, Матич, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд;

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД: Рамсдейл, Башам, Брайън, Ягиелка, Лундстрам, Ампаду, Норууд, Балдок, Флек, Макголдрик, Шарп;

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

Новият треньор на Лацио кацна в Рим

Игор Тудор поема "орлите" след оставката на Маурицио Сари

Рашфорд отказва на ПСЖ заради Ман Юнайтед

Нападателят иска да е основна фигура на "Олд Трафорд"

Родри предупреди: Искаме требъл!

Халфът на Манчестър Сити смята, че най-добрата форма на отбора предстои

Нова контузия в Ливърпул - Дарвин Нунес отпадна за Уругвай

Нападателят е с физически пролеми след дербито с Манчестър Юнайтед

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки