Сензациите в пресата: Остава ли Кейта в ЦСКА и колко ще играят титулярите срещу Пирин

Азрудин Валентич с 15 хил. евро заплата в Ботев (Пловдив) и още…

Сензациите в пресата: Остава ли Кейта в ЦСКА и колко ще играят титулярите срещу Пирин

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 28 януари 2021 година:

„Тема спорт“: Остава ли Жул Кейта в ЦСКА през пролетта?
Крилото на червените Жул Кейта не се прибра в ЦСКА и вчера. След спаринга на армейците със Струмска слава в понеделник старши треньорът Бруно Акрапович обяви, че играчът все още не си е дошъл и ситуацията остава непроменена. Наставникът обясни, че Кейта е болен и е казал, че ще закъснее с още няколко дни, след като пропусна и лагера в Турция. Най-новата информация по темата е, че той щял да се присъедини към отбора до края на седмицата. Кейта е чакан в София в петък или в неделя, в зависимост от самолетните връзки. Както е известно, преди близо 2 месеца той напусна преждевременно ЦСКА заради кончината на своя брат. Оттогава така и не се е появил в София. Ако обаче до края на седмицата Жул Кейта не си дойде, е много вероятно двете страни да се разделят. 22-годишното крило е в ЦСКА под наем от френския Ланс. Той записа 10 мача за червените през есента в Първа лига, като вкара и 1 гол. Взе участие и в шест срещи в Лига Европа, където също се разписа веднъж. Гвинеецът обаче така и не успя да се пребори за титулярно място в състава.

„Тема спорт“: Титулярите на ЦСКА играят по 60 минути и с Пирин

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович ще даде поне по 60 минути на повечето от титулярите и в контролата с Пирин утре. Така процедира той и в проверката със Струмска слава на базата в Панчарево, играна в понеделник и спечелена с 4:0. Двубоят с орлетата е в петък от 13:30 часа в Благоевград и ще бъде излъчен пряко по Диема спорт. Резерва отново ще остане Амос Юга, който пропуска мача със Славия от първия шампионатен кръг заради наказание. Ганаецът Исах Худа пък ще се появи на терена за половин час през втората част на контролата. Както "Тема Спорт" вече информира, той най-вероятно ще подпише с ЦСКА, след което ще бъде преотстъпен на Литекс или друг клуб.

„Тема спорт“: Валентич с 15 хил. евро заплата в Ботев

Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич е един от най-скъпоплатените в Първа лига. Месечното възнаграждение на босненеца е в размер на 15 хиляди евро, пише kotasport.com. Той пристигна при канарчетата в началото на годината. Валентич е назначение лично на новия бос Антон Зингаревич. Той дойде от датския втородивизионен Фремад Амагер - тим, който е собственост на руския бизнесмен. От този отбор бяха привлечени още македонският централен защитник Марио Младеновски, бранителят Кевин Янсон, който може да играе и като дефанзивен халф, както и плеймейкърът Реда Рабей. Клубът подписа и с левия бек Па Конате, който за последно бе в норвежкия Розенборг. В момента Валентич набляга сериозно на тактическата подготовка на жълто-черните. Той обеща, че напролет съставът му ще действа много агресивно. В събота, 30 януари, канарчетата ще изиграят третата си контрола (б.а. - в първите две биха Гигант Съединение (7:0) и Етър (2:1). В нея съперник ще е Берое. Срещата е от 14:00 часа в Коматево. По настояване на Валентич обаче няма да бъдат допускани камери - това е изричното му изискване. Явно наставника го е страх от шпионаж. Срещата ще бъде открита единствено за репортери и фотографи, фенове също няма да има на трибуните. През следващата седмица Ботев трябва да уреди още няколко трансфера. В Пловдив е чакан 20-годишният ганайски халф Емануел Току, който също е част от датския Фремад Амагер. Канарчетата още не са се отказали от привличането на фланговия играч Хосам Айеш. Той е собственост на Гьотеборг, но е със статут на резерва и иска да напусне. Пред местните медии Азрудин Валентич разкри, че иска Айеш. Играчът също призна, че е водил разговори с Ботев Пловдив, но не пожела да разкрие повече. "Не съм си затворил вратата нито за Гьотеборг, нито за трансфер в друг клуб. Това, че има интерес към мен, ме ласкае", каза той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки