Сензациите в пресата: Левски счупи тавана на заплатите, гледат Пирин – ЦСКА от баирите

Норвежец дойде в Ботев Пд, Палиука препоръчал Андонов на Фиорентина и още…

Сензациите в пресата: Левски счупи тавана на заплатите, гледат Пирин – ЦСКА от баирите

Сензациите в пресата днес, петък, 29 януари 2021 година:

„Тема спорт“: Норвежец дойде в Ботев Пд

Селекцията в Ботев Пловдив продължава с пълна сила. Вчера към тима се присъедини нов футболист. От ръководството и спортно-техническия щаб на жълто-черните обаче отказаха да съобщят както името му, така и на какъв пост играе. Според plovdivnews.bg става въпрос за норвежец. Вчера въпросният играч тренира на пълни обороти на едно от помощните игрища на базата в Коматево. Той със сигурност ще играе в утрешната контрола с Берое. Тя ще се състои от 14:00 часа на базата на канарчетата, а по настояване на треньора им Азрудин Валентин на съоръжението няма да бъдат допускани камери. До момента Ботев Пловдив си осигури четири попълнения. Три от тях дойдоха от датския втородивизионен Фремад Амагер, който е собственост на новия бос на „жълто-черните“ Антон Зингаревич. Оттам бяха привлечени още македонският централен защитник Марио Младеновски, бранителят Кевин Янсон, който може да играе и като дефанзивен халф, както и плеймейкърът Реда Рабей. Клубът подписа и с левия бек Па Конате, който за последно бе в норвежкия Розенборг. През следващата седмица Ботев трябва да уреди още няколко трансфера. В Пловдив е чакан 20-годишният ганайски халф Емануел Току, който също е част от датския Фремад Амагер. Канарчетата още не са се отказали от привличането на фланговия играч Хосам Айеш. Той е собственост на Гьотеборг, но е със статут на резерва и иска да напусне. Очаква се развитие да има до дни. Пред медиите в Швеция Азрудин Валентин призна, че много иска Айеш в състава си.

„Мач Телеграф“: Палиука препоръчал Андонов на Фиорентина
Италианската легенда Джанлука Палиука е препоръчал на Фиорентина младият талант от школата на Левски Иван Андонов. Вратарят на „Скуадра адзура“ от САЩ`94 и Франция`98 е бил в основата на трансфера, който стана факт вчера. 

„Тема спорт“: 7 хиляди евро за испанеца в Левски

Последното попълнение на Левски Начо Монсалве ще получава повече от въведения през лятото таван на заплатите на „Герена". 26-годишният испански защитник ще прибира по около 7 хиляди евро. Максимумът, който българските футболисти в състава взимат, е 5 хиляди евро. Монсалве подписа със сините за 1.5 години в сряда. За последно той бе играл във втородивизионния нидерландски НАК Вреда. Той е юноша на Атлетико Мадрид и дори има официален мач за дюшекчиите под ръководството на Диего Симеоне. Левски може да си позволи да дава по-високи месечни възнаграждения след продажбата на бразилеца Паулиньо. Фланговият нападател взимаше по 25 хиляди евро. Сега в тази сума се вместват тримата нови на "Герена" - Монсалве, хърватинът Звонимир Микулич и иракчанинът Ребин Сулака, та дори има и още свободни средства. Отделно от това от трансфера на Паулиньо в ОАЕ сините прибраха и 300 хиляди евро. "Удоволствие за мен е да се присъединя към Левски. Горд съм", написа Монсалве в профила си в една от социалните мрежи. Треньорът Славиша Стоянович се надява Начо да притежава лидерски качества, защото все пак е бил капитан в НАК Вреда. Испанецът със сигурност фигурира като титуляр в плановете на сръбския специалист. В Левски обаче още не знаят дали ще използват схема с трима в отбрана. Ако е така, то партньори ще са му другият нов централен защитник Ребин Сулака, както и Живко Атанасов. При схема с четирима в линия може да се окаже, че сините ще стартират с испанеца и иракчанина в отбрана, тоест, ще имат нова централна двойка. През есента се разчиташе на тандема Живко Атанасов и Алекс Петков.

„Мач Телеграф“: Фенове ще гледат мача Пирин – ЦСКА от баирите

Днес ЦСКА ще изиграе петата контрола от зимната си подготовка. От 13:30 часа „червените“ ще се изправят срещу Пирин, като мачът ще се играе в Благоевград и ще бъде предаван по Диема Спорт. Макар и да има забрана фенове да посещават срещи у нас, със сигурност по баирите около стадион „Христо Ботев“ ще има запалянковци, които ще искат да видят на живо играчите на двата тима. До момента ЦСКА записа 4 контроли - 4:0 над Аланияспор II, 0:0 със Стал Миелец, 3:0 със Септември (Симитли) и 4:0 със Струмска слава.
Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки