В ХЪРВАТИЯ: Левски надви кошмара Олимпия (ВИДЕО)

Робърта вкара гола за "сините", съдията вдигна два червени картона

В ХЪРВАТИЯ: Левски надви кошмара Олимпия (ВИДЕО)

Левски победи най-големия си европейски кошмар Олимпия (Любляна) с 1:0 в контрола. В началото на 90-те тодини словенците ги изхвърлиха два пъти от евротурнирите. Днес голът отбеляза Найджъл Робърта. 

 

Това е четвъртата трета побеза за "сините" в Хърватия, където записаха и едно поражение -  срещу словенския Домжале (1:2).

 
 
Опасна атака на Левски в третата минута на завърши с центриране на Нганиони опита в наказателното поле на словенците, там обаче Зелкович стигна пръв до топката и изчисти. Четири след това Здравко Димитров нанесе удар по посока вратата на Олимпия, но не намери целта. Малко след това и Стивън Петков не успя да вкара след центриране на Насиру Мохамед.
 
Левски откри резултата в 17-ата минута, когато Робърта засече с летящ плонж подаване на Здравко Димитров.
 
Десет след това Робърта бе близо до втори гол.  Левски получи право да изпълни пряк свободен удар. Димитров центрира, а нидерландецът отправи удар, който бе отразен от Желкович.
 
В 35-ата минута Левски можеше да удвои аванса си. Димитров стреля от фаул. Финк успя да избие от голлинията. Последва центриране на Мартин Петков и слаб удар на Даске, който вратарят улови.
 
Секунди по-късно Славчев изведе Мартин Петков сам срещу Фрелих. Младокът опита да прехвърли вратаря, но върха на пръстите си той успя да отклони топката.
 
В 40-ата минута Здравко Димитров беше фаулиран два пъти поред, но съдийски сигнал не последва, което афектира крилото и той ритна без топка Финк. Играчите на Олимпия започнаха да го блъскат Димитров. Намесиха се и неговите съотборници, но всичко премина без сериозни сблъсъци. В крайна сметка съдията го изгони. 
 
Пет минути след почивката играч на Олимпия излезе на чиста голова позиция, но ударът му беше неточен. В 61-ата минута пък Атанасов застана отлично на пътя на Живкович и топката излезе в аут. Последна червен картон за играч на словенците. Иванович беше изгонен, но на негово място се появи Куреж.
 
Далечен удар на Робърта в 70-ата минута не затрудни вратаря на съперника. Малко след това Сулака удари главата си в противников състезател, като се наложи лекарска намеса, но все пак бранителят остана в игра.
 
Последните десет минути Стоянович пусна Георги Александров и Валери Божинов. В 83-ата минута Олимпия застраши вратата на "сините" но до гол не се стигна. Секунди по-късно Микулич се хвърли в краката на противников нападател останал сам срещу него. С това се изчерпа и всичко интересно в мача.
 
 
ЛЕВСКИ - ОЛИМПИЯ 1:0
1:0 Найджъл Робърта (17)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов, 6. Ивайло Найденов, 5. Ребин Сулака, 3. Живко Атанасов, 15. Луи Нганиони, 8. Симеон Славчев, 28. Тома Даске, 11. Здравко Димитров, 18. Насиру Мохамед, 9. Стивън Петков, 17. Найджъл Робърта
 
ОЛИМПИЯ: Фрелих, Финк, Павлович, Шме, Корун, Желкович, Елшник, Остръч, Перович, Иванович, Вомбергар 
Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ЦСКА ще удари Ботев (Пд) в първия полуфинал за Купата

Вижте подробности

Оперираха успешно национал на Ботев Пд

Николов подложен на интервенция в Испания

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки