Замесиха Инфантино в скандал с Ливърпул, Реал (Мадрид) и Ман Юнайтед

Вижте подробности тук

Замесиха Инфантино в скандал с Ливърпул, Реал (Мадрид) и Ман Юнайтед

 Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед са обвинени в заговор  заедно с ФИФА и Реал Мадрид, че подготвят разрушението на футбола. Шефът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас смята, че „алчните“ грандове от Висшата лига са прекарали месеци в интриги за създаването на „неприличната“ Европейска Суперлига.

Испанецът настоява, че американският собственик на Юнайтед Джоел Глейзър и този на Ливърпул Джон Хенри са работили с президента на ФИФА Джани Инфантино и президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес по планове, които ще „развалят“ познатата игра.

„Това би било катастрофа за футбола, ще унищожи екосистемата и баланса на играта в Европа. Целият този подземен проект започна с Инфантино и Перес, но Глайзър и Ливърпул също бяха активни и провеждаха срещи. Всички те се опитват да го пазят в тайна, преди историите за това да започнат да появятват през октомври“, заяви Тебас.

„Този ​​проект Суперлига ще съсипе Шампионската лига. Това е, което търсят. Шампионската лига изчезва - а парите, които генерира, ще си ги разделят между себе си“, заяви още Тебас пред „Sun“.

Тебас казва, че плановете могат да бъдат стартирани официално следващия месец, като останалите 14 клуба във Висшата лига има риск да загубят до 3 милиарда заради това.

Ливърпул, Ман Юнайтед, ФИФА и Реал Мадрид отказаха да отговорят на твърденията на Тебас.

Според Тебас, президентът на ФИФА Джани Инфонтино стои зад цялата организация за Суперлигата. Испанецът смята, че той дори се е скрил зад тайно кодово име. Тебас казва, че секретните документи, изготвени миналата година и циркулиращи сред водещи клубове от седмици, сочат към - „W01“. Той е убеден, че това означава „Световният номер едно“ - Джани Инфантино.

„Очевидно е, че Джани Инфантино е участвал в срещи и е бил домакин на клубната организация, за да може да работи по Суперлигата. Той работи по това и дори ги насърчава да я създадат. В документите, в които имаме информация за Суперлигата, се споменава кодово име „W01“, което ясно се отнася за г-н Инфантино. Това е кодовото му име. Ако греша, ще се извиня. Но ние разполагаме с информация и фактите са на лице. Мисля, че хората ми казват истината“, заяви още Тебас.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки