ШОК В БАРСА: Меси бесен, иска да си тръгне веднага

Аржентинецът смята, че някой от клуба го е предал подло

ШОК В БАРСА: Меси бесен, иска да си тръгне веднага

 Лионел Меси е разярен от публикуваните данни за договора му с Барселона и иска да напусне клуба, твърдят в Испания. Аржентинецът е на мнение, че някой от Барса го е предал подло.

Меси е определил ситуацията като нечувана и е гневен от това, че някой от клуба е разказал на пресата подробности за контракта му, който е трябвало да бъде съхранен на безопасно място, тъй като е конфиденциална информация.

"El Mundo" разкри, че съгласно договора му, подписан през 2017 г., Меси е получил 555 млн. евро – фиксирани 138 млн. на сезон, плюс премии. Повече от 115 млн. са изплатени като бонус за преподписването му и още 78 млн. евро като премия за лоялност.

Споразумението на Меси с Барселона е до 30 юни тази година. Миналото лято аржентинецът направи опит да напусне каталунския клуб, но впоследствие реши да остане. Основни кандидати за 33-годишния футболист са Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Материалът в "El Mundo" е озаглавен: “Контрактът, който разори Барселона”. Този сезон капитанът на отбора вкара 15 гола и асистира за 6 в 23 срещи за Барселона. Самият клуб също е крайно разочарован от публикуваната информация.

“Отчитайки информацията, публикувана днес от вестник El Mundo по отношение на контракта, подписан между ФК Барселона и Лионел Меси, клубът съжалява, че тя е оповестена, тъй като това е изключително частен документ. ФК Барселона не носи отговорност за публикуването на този документ и ще предприеме съответните законови мерки по отношение на вестник El Mundo в случай на щети, които може да предизвика това изтичане. Барселона изразява пълната си подкрепа за Лионел Меси и ще пресече всякакви опити да бъде дискредитиран неговия имидж и да бъдат влошени отношенията му с клуба, в който той играе, за да остане най-добрият играч във футболната история”, се казва в съобщение на пресслужбата на клуба. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки