Гризман измъкна Барса срещу Атлетик (Билбао) за сладък реванш срещу баските (ВИДЕО)

Каталунците стигнаха до успех с 2:1

Гризман измъкна Барса срещу Атлетик (Билбао) за сладък реванш срещу баските (ВИДЕО)

Барселона победи Атлетик Билбао с 2:1 в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Капитанът на каталунците Лео Меси (20) откри след великолепно изпълнен пряк свободен удар. В началото на втората част Жорди Алба (49) си вкара нелеп автогол. Антоан Гризман (75) даде нов аванс на домакините в заключителните минути на двубоя. Този път блаугранас успя да надделее над съперника си след драматичната загуба във финала за Суперкупата на Испания.

По този начин Барселона се настани на втората позиция в класирането с равен брой точки с Реал Мадрид, но по-добра голова разлика. В същото време Атлетик Билбао е 11-и с актив от 24 точки.

Каталунците стартираха агресивно и упражниха висока преса на противника си. Гостите не успяваха да изнесат топката от собствената си половина и това доведе до първата възможност за домакините. В 5-ата минута Антоан Гризман изведе Лео Меси зад гърба на защитата. Ареженинтецът овладя и стреля, но Унай Симон успя да скъси дистанцията и спаси.

Две минути по-късно Антоан Гризман получи на границата на наказателното поле и шутира, но отново вратарят на баските изби.

В следващите минути Барселона продължи да бъде по-активният тим и заложи на атаки по левия фланг, където десйтваха Жорди Алба и Антоан Гризман. При една от тях, французинът центрира в наказателното поле, след което топката бе отбита и попадна в Миралем Пянич. Халфът шутира от границата на наказателното поле, след което кълбото се отби в гърдите на Лео Меси и премина над напречната греда.

В 20-ата минута Барселона откри резултата. Катлунците получих правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Лео Меси застана зад топката и с великолепен изстрел в горния ляв ъгъл реализира.

Три минути по-късно Атлетик Билбао отправи първия си точен удар в мача. Юри Берчиче се озова на границата на наказателното поле и отправи плътен удар, но Марк-Андре тер Стеген улови.

В 25-ата минута каталунците отговориха с атака по десния фланг. Лео Меси подаде към Роналд Араухо, който напредна и стреля по земя към десния ъгъл, но топката излезе в аут.

В следващите минути двата тима заформиха здрава битка в средата на терена, което не водеше до положения пред една от двете врати. Все пак домакините останаха водещият тим, но Унай Симон не бе застрашен.

До края на първото полувреме Барселона опита да стигне до второ попадение, но защитата на Атлетик Билбао се справи. В 45-ата минута след многоходова атака Лео Меси изведе Усман Дембеле отдясно. Крилото стреля мигновено, но изстрелът му премина над вратата.

В началото на второто полувреме Лео Меси направи един ит марковите си пробиви през центъра, след което подаде към Антоан Гризман, който веднага стреля и Унай Симон спаси, но бе в положение на засада.

В 49-ата минута Атлетик Билбао възстанови равенството. След остро центриранена Раул Гарсиа в наказателното поле, Жорди Алба опита да изчисти топката в ъглов удар, но засече кълбото в собствент си врата.

В 57-ата минута Антоан Гризман центрира в наказателното поле, след което Миралем Пянич стреля с глава в левия ъгъл, но Унай Симон се намеси великолепно и изби в ъглов удар.

В следващите минути Барселона опита да притисне съперника си в собствената му половина, но възпитаниците на Марселино бяха добре подредени и не допускаха нови опасности пред Унай Симон.

В 72-ата минута Алекс Беренгер получи в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но топката премина покрай левия страничен стълб.

Три по-късно каталунците отново поведоха. След бързаатака по десния фланг, Усман Дембеле изведе Оскар Мингеса, който центрира остро по земя към непокрития Антоан Гризман, а за французинът бе лесно с едно докосване да засече в мрежата.

В 88-ата минута Раул Гарсиа стреля от границата на наказателното поле, но Марк-Андре тер Стеген изби в ъглов удар. Басктие опитаха масиран натиск в края на двубоя, но защитата пред германския страж се справи с опасностите. Дълбоко в добавеното време Жорди Алба нанесе плътен удар, но Унай Симон улови. Това бе и последното по-сериозно действие пред една от двете врати.

Барселона - Атлетик (Билбао) 2:1
1:0 Meси 20 
1:1 Алба 49 автогол
2:1 Гризман 75

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

НЕВЕРОЯТНО ШОУ: Реал Мадрид ликува след дузпи на "Етихад"(ВИДЕО)

Манчестър Сити няма да защити трофея си, след като отпадна от "белия балет"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки