Президентът на Орел Лебница: Мечтата ми е да вида отбора в ІV дивизия

Вижте ексклузивни интервю с Васил Джибов-Полковника

Президентът на Орел Лебница: Мечтата ми е да вида отбора в ІV дивизия

Васил Джибов е роден на 27.12.1959 година. До отбиване на военната служба играе в местния отбор „Орел” . През 1977 година  е в ШЗО „Христо Ботев” град Плевен и като отличник  излиза с чин младши лейтенант. Назначен е за заместник командир на заставата на Българо-Македонската граница  на Златарево. По-късно заема различни длъжности като офицер . Пенсионира се през 2003 година и в момента е полковник от запаса. През 2006 година собствениците на стадиона в Лебница го изорават и при това положение се прекратява дейността на ФК Орел.  Васил Джибов прави среща с тогавашния кмет на община Сандански Андон Тотев, на когото съобщава за случилото се. Г-н Тотев отрежда площ за изграждане на ново игрище, което в момента е прекрасен спортен комплекс, изграден с помощта на община Сандански и спонсори.  Преди старта на пролетния дял от първенството на областна група Струма-1 той се съгласи да отговори на зададените му въпроси пред репортер на Novsport.com:

-Г-н Джибов, какво заварихте в клуба –материална база, футболисти, треньори?

-През 2006 година нашия клуб нямаше материална база. Това силно ме разтревожи и отнесох въпроса до кмета на община Сандански Андон Тотев. Той ни обърна нужното внимание и в момента се намираме на терена, който ни отреди. С негова помощ и спонсорството на хотел Сандански в лицето на изпълнителния директор Николай Томов беше наета строителна фирма Агер с управител Владимир Димитров. На първо време беше изграден терен и съблекални-неща, които са крайно необходими, за да се започне дейност на даден клуб. На общоселско събрание вече като кмет на Лебница от 2007 до 2011 година беше избран УС от 6 члена, с  председател – аз. С общи усилия успяхме да изградим система за поливане, помпена станция, две съблекални, параклис Св.Георги и всяка година даваме готвен курбан за здраве на всички футболисти и населението на Лебница. Наново през 2008 година се учреди ФК Орел. Чрез сериозен адвокат бе направена регистрация и на спортен клуб, имащ право да упражнява 11 дисциплини, и ФК Орел с президент Моя Милост. 6 комплекта екипи осигури бизнесмена Тодор Тодоров-вече покойник. Тогава отборът ни се състезаваше в областна група , състояща се от 19 отбора. Бяха необходими много средства за нормално участие, но благодарение на кмета на общината г-н Андон Тотев и мои лични средства успяхме да сторим това. Мъжкият тим изградихме от 6 местни футболисти, двама от съседното село Струма, двама гранични полицаи от Петрич и останалите от Сандански. Винаги се класирахме в призовата тройка на групата. Нашият футболист Боян Боянов-тогава ученик в 11 клас, с 29 попадения стана голмайстор на областната група. 80% от тогавашните футболисти, вече мъже, продължават да играят с фланелката на сегашния отбор. 

-Какво направихте на стадиона в Лебница, та стана привлекателен център за подготовка най-вече през зимата, от страна на елитни отбори?
-В момента благодарение на ръководството на ФК Вихрен и най-вече на г-н Динев се поддържа стадиона както трябва и затова е един от най-добрите в областта. Това е причината отборът на Вихрен да се готви най-вече на нашия терен. Надявам се за в бъдеще да се стигне до положителни разговори за подобряване състоянието на съблекалните и терена и да се поставят повече седалки за зрителите. 

-Бихте ли казали нещо около финансирането на клуба ви?
-Благодарение на гласуваните бюджетни средства от Общинския съвет и мои лични средства на този етап съществуваме като отбор и клуб. Чест прави на нашите футболисти, че сами си създават организация при гостуванията. 

-Получават ли допълнителни стимули треньори и футболисти?
-Максимум по една вечеря след мач.

-Отборът на Орел е винаги в челото на областна група Струма-1. Какви са намеренията ви през втората част на първенството?
-Имаме три отложени мача. На 7 февруари ще играем срещу Долно Осеново, на 14 февруари срещу Изтребител Ново Делчево на терена в Лебница . На 21 февруари ще гостуваме в Долна Градешница. Ще направим всичко възможно да спечелим максимума от 9 точки в трите срещи и да оглавим таблицата. 

-Кои са основните ви съперници за първото място?
-Засега е отборът на Падеш, изграден от футболисти, преминали през Пирин Благоевград, Спартак Склаве, Левуново от едноименното селище и Локомотив Дамяница. 

-Възможно ли е Орел да заиграе за в бъдеще и в какъв срок в по-горната ІV дивизия, т.н пиринска бундеслига?
-Ако бъдат изпълнени ангажиментите на общината за доизграждане на бани, тоалетни, в които да има топла вода, и се осигурят необходимите средства за отборите от ДЮШ, с помощта на съседното село Струма може да се мисли за влизане в по-горната ІV дивизия. 

-Какъв е апелът на президента на ФК Орел към спортната общественост, бизнесмени и кмета на община Сандански?
-Обръщам се с молба към кмета на община Сандански, бизнесмените от селото и района, общинските съветници за по-голямо внимание относно поддържането на материалната база. Лебница е футболно селище, с много млади хора и ненапразно по време на контролните срещи идват по 300-400 зрители. 

-За какво си мечтае Васил Джибов?
-Да бъде доизградена материалната база, да съм жив и здрав и с моите контакти и авторитет да направя всичко възможно отборът на Орел да стане член на ІV дивизия и да сдам поста на по-млад човек от мен. На бизнесмените пожелавам успех в работата и да имат възможности да ни помагат. 
Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

Сестри Стоеви обявиха каква е целта им в Париж

Преди дни българките официализираха квотата си за париж

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки