И ПАК ТОЙ! Кристиано Роналдо обърна Интер за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалецът донесе победата с 2:1 на "Сан Сиро"

И ПАК ТОЙ! Кристиано Роналдо обърна Интер за Купата на Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус победи с 2:1 Интер в първи мач от 1/2-финалите за Купата на Италия. Голямата звезда на бианконерите Кристиано Роналдо изигра основна роля, след като отбеляза и двата гола за своя тим след като домакините бяха повели рано рано в срещата чрез Лаутаро Мартинес. 

Срещата започна ударно за домакините и още в 9-та минута те поведоха. Барела беше изведен отляво от Санчез, халфът напредна и пусна отличен пас по земя в наказателното поле, където Лаутаро Мартинес изпревари Де Лихт и прати топката под плонжа на Буфон. 


В 24-та минута Бернардески прати ужасно центриране в наказателното поле, но Ашли Йънг задържа Куадрадо и колумбиецът падна на терена. Първоначално Калварезе не посочи бялата точка, но след консултация с ВАР той промени решението си. 

Зад топката застана Кристиано Роналдо, който прати мощен изстрел в горния десен ъгъл и изравни. 

Само десет минути по-късно Ювентус стигна и до пълен обрат. Дълга топка напред от Ювентус накара Ханданович да излезе извън наказателното поле, но Бастони не се разбра с него кой да отиграе кълбото и дебнещият Роналдо успя да отнеме кълбото от защитника на Интер преди да го насочи перфектно в опразнената врата за 1:2. 

След почивката Алексис Санчес имаше добър шанс да изравни в 57-та минута, след като Бентанкур сбърка сериозно пред наказателното поле, но Демирал изчисти от гол линията. 

В 69-та Демирал се озова на отлична позиция сам срещу Буфон, но вратарят спаси и запази аванса на Ювентус. 

Така Юве успя да се възползва от липсата на Хакими и Ромелу Лукаку, които бяха наказани за Интер, заради жълти картони и успя да вземе ценен аванс преди реванша след седмица.

Интер - Ювентус 1:2
1:0 Лаутаро Мартинес 9
1:1 Кристиано Роналдо 24 (дузпа)
1:2 Кристиано Роналдо 35

Стартови състави:

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Фрай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Йънг, Мартинез, Санчес

Ювентус: Буфон, Де Лихт, Демирал, Алекс Сандро, Куадрадо, Бентанкур, Рабио, Бернардески, Макени, Роналдо, Кулушевски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки