ШОУ НА "ОЛД ТРАФОРД": Манчестър Юнайтед писа "деветка" на Саутхямптън (ВИДЕО)

"Червените дяволи" застигнаха Сити на върха, но са с 2 мача повече

ШОУ НА "ОЛД ТРАФОРД": Манчестър Юнайтед писа "деветка" на Саутхямптън (ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед унижи по страховит начин Саутхемптън, постигайки домакинска победа с 9:0 в двубой от 22-рия кръг на Висшата Лига. Аарън Уан-Бисака и Маркъс Рашфорд отбелязаха първите две попадения в срещата. Ян Беднарек си отбеляза автогол, а Единсон Кавани вкара 4-ти до края на първата част. Антони Марсиал и Скот Мактоминей направиха резултата 6:0. Крайното 9:0 беше оформено от Бруно Фернандеш, Антони Марсиал и Даниел Джеймс. През миналия сезон Лестър също нанесе поражение с 9:0 на Саутхемптън.

Двубоят започна по кошмарен начин, след като 19-годишният дебютант, Александър Янкевитц, си изкара директен червен картон след много груб фаул в средата на терена.

"Червените дяволи" поеха контрол върху топката и момчетата на Солскяер се възползваха от предимството си още в 18-та минута. След многоходова комбинация Люк Шоу намери захождането към задната греда на Аарън Уан-Бисака, а англичанинът не сбърка за 1:0.

В 25-та минута домакините успяха да добавят второ попадение. След нова серия комбинации по левия фланг, Гринууд успя да намери Рашфорд на точката на дузпата, а звездата на "червените дяволи" не сбърка за 2:0.

Обстрелът по посока вратата на гостите продължи, като Алекс Макарти трябваше да парира удари на Грийнууд и Шоу. В 34-та минута обаче той беше безпомощен, след като Ян Беднарек си отбеляза автогол за 3:0.

Головете не изглеждаше, че ще спрат скоро обаче. В 39-та минута Единсон Кавани получи изящно центриране от страхотния Люк Шоу, за да забие четвърти пирон покрай Алекс Макарти.

В началото на втората част гостите стабилизираха представянето си и дори видяха как техен гол беше отменен заради засада. Че Адамс си помисли, че е отбелязал, но след проверка с ВАР се оказа, че той е бил на сантиметри за последния човек в отбраната на домакините.

В 69-та минута беше ред и за 5-то попадение за домакините. След продължителна атака Бруно Фернандеш намери с чудесен извеждащ пас Антони Марсиал, който с мощен изстрел направи резултата 5:0.

Само две минути по-късно като гомайстор се отчете и Скот Мактоминей, а "светците" започваха да усещат приближаващо се поражение, близко до резила с 0:9 от преди година. В 74-та Марсиал пропусна страхотен шанс да направи 7:0, изпускайки сам срещу Алекс Макарти.

В последните 5 минути на мача нещата сдобиха ище по-съкрушителен вариант за гостите. Бруно Фернандеш вкара от дузпа за 7:0, а Ян Беднарек беше изгонен с директен червен картон. Секунди по-късно Антони Марсиал направи резултата 8:0 срещу деветимата от Саутхемптън.

Крайният резултат оформи Джеймс в 93-ата минута. 

Манчестър Юнайтед - Саутхямптън 9:0
1:0 Уан-Бисака 18
2:0 Рашфорд 25
3:0 Беднарек 35 автогол
4:0 Кавани 40
5:0 Марсиал 69
6:0 Мактомини 70
7:0 Фернандеш 87 дузпа
8:0 Марсиал 90
9:0 Джеймс 90+3

Червен картон:
Янкевич (Саутхямптън) 2-а минута, Беднарек (Саутхямптън) 90-а минута

Стартови състави: 

Maнчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Уан-Бисака, Фред, Фернандеш, Мактоминей, Кавани, Рашфорд и Гринууд

Саутхямптън: Макарти, Бертранд, Стивънс. Беднарек, Рамзи, Армстронг, Уорд-Прауз, Денепо, Янкевич, Ингс и Адамс

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки