Драма в Дортмунд! Холанд спаси Борусия от голям резил (ВИДЕО)

Норвежецът бе в основата на успеха след продължения

Драма в Дортмунд! Холанд спаси Борусия от голям резил (ВИДЕО)

Борусия Дортмунд бе на път да сътвори поредната изненада в турнира за Купата на Германия, побеждавайки втородивизионния Падерборн с 3:2 след продължения. „Жълто-черните“ поведоха с 2:0, но гостите стигнаха до равенството дълбоко в добавеното време на двубоя. Ерлинг Холанд донесе успеха на Борусия Дортмунд в началото на първото продължение, но попадението му остава дискусионно, след като имаше сериозни съмнения за засада на нападателя.

Домакините стартираха отлично и още в 7-ата минута откриха резултата. Емре Джан намери пространство в наказателното поле и с изстрел от въздуха реализира красиво попадение.

Натискът на „жълто-черните“ продължи и в 16-ата минута Джейдън Санчо овладя в наказателното поле и с елегантен удар удвои преднината на тима си.

Борусия Дортмунд изцяло диктуваше действията на терена до 70-ата минута, но след това гостите показаха, че няма да се предадат.

В 79-ата мимута Юлиан Юстван намали резултата, реализирайки в средата на вратата, след като и Марвин Хитц не успя да се намеси добре.

В петата минута от продължението Ерлинг Холанд вкара третото попадение за домакините, но главният съдия Тобиас Щилер посочи, че трябва да разгледа спорна ситуация с ВАР. След няколко минути събеседване с колегите си, той посочи бялата точка за дузпа в полза на гостите.

Падерборн не бе казал последната си дума и дълбоко в добавеното време изравни от 11-метров наказателен удар. В 98-ата минута Принс-Осей Овусу реализира дузпата, вкарвайки топката в левия ъгъл.

Борусия Дортмунд стартира агресивно в продълженията и в 96-ата минута стигна до трето попадение. Ерлинг Холанд бе изведен зад защитата на Падерборн и хладнокръвно отбеляза. Главният съдия разгледа и тази ситуация с ВАР, но посочи центъра и зачете попадението, въпреки че останаха съмнения, че нападателят е бил зад отбраната на гостите.

До края на продълженията Падерборн притисна съперника си, но не успя да реализира трети гол във вратата на Марвин Хитц, а „жълто-черните“ разчитаха на контраатаки, но пропуски направиха Джейдън Санчо, Ерлинг Холанд и Рафаел Гереро. В заключителните минути гостите подложиха домакините на истинско стрелбище, но топката не попадна в мрежата и Борусия Дортмунд се класира на 1/4-финалите за Купата на Германия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки