ОГРОМЕН ШОК ЗА ЛИВЪРПУЛ! Брайтън матира шампиона на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Алзате вкара единственото попадение за "чайките"

ОГРОМЕН ШОК ЗА ЛИВЪРПУЛ! Брайтън матира шампиона на "Анфийлд" (ВИДЕО)

Ливърпул претърпя домакинска шокираща загуба с 0:1 от Брайтън на своя "Анфийлд" в среща от 22-ия кръг на Висшата лига.

По този начин Ливърпул пропусна шанса да се изкачи на третата позиция във Висшата лига, докато Брайтън се намира на 15-ата позиция с 24 точки.

Домакините започнаха с организирането на постепенни атаки. Във 2-ата минута дойде и първата голова възможност пред Роберт Санчес. Джордан Хендерсън с красив пас зад гърба на защитата изведе Мохамед Салах. Египтянинът пое и стреля, но топката прелетя над вратата.

Гостите опитаха да отговорят на предизвикателството три минути по-късно, но центрирането на Соли Марч бе пресечено от Каоймин Келер.

"Мърсисайдци" постепенно овладяха контрола на топката, но защитата пред Робърт Санчес бе добре подредена и не позволяваше да се стигне до опасност пред него.

В 14-ата минута Мохамед Салах проби отдясно и центрира в наказателното поле, но Джеймс Милнър не успя да засече, а след това и Джердан Шакири не можа да продължи атаката.

Ливърпул продължи да бъде по-активният отбор на терена. Възпитаниците на Юрген Клоп постоянно променяха развитието на атаките, променяйки фланговете. От свооя страна Брайтън показа, че може да действа опасно на контраатака.

В 24-ата минута Нийл Мопе бе изведен в наказателното поле. Нападателят залъга двама защитници в червено и шутира, но изстрелът му бе блокиран. Дан Бърн достигна до рикоширалата топка, но изстрелът му бе разочароващ и кълбото премина над вратата.

Добре подредената защита на "чайките" принуждаваше Роберто Фирмино да се изтегля по-назад, за да играе с топката. Нападателят често се прибираше и в половината на домакините.

В 34-ата минута Паскал Грос подаде към Соли Марч отляво. Крилото навлезе навътре и отправи изстрел, но топката премина над вратата.

Две минути по-късно след изпълнение на ъглов удар, Тиаго опита да изненада Роберт Санчес, но халфът не намери целта.

В добавеното време на първата част Паскал Грос центрира в наказателното поле, където Нийл Мопе стреля с глава, но над напречната греда. Това бе и последното действие за първите 45 минути и двата тима завършиха без нито един точен удар по посока една от двете врати.

"Мърсисайдци" стартираха агресивно и още в началото на второто полувреме възпитаниците на Юрген Клоп имаха възможност да открият резултата, но изстрелът отблизо на Роберто Фирмино бе блокиран от Люис Дънк.

Натискът на шампионите продължи и в 53-ата минута Роберто Фирмино отправи изстрел в наказателното поле, след което топката срещна крака на Ивс Бисума и топката премина опасно покрай десния страничен стълб.

В 56-ата минута Брайтън откри резултата. Защитата на Ливърпул не успя да реагира добре при центриране на Соли Марч в наказателното поле, след което Дан Бърн свали, Натаниел Филипс не успя да изчисти и отблизо Стивън Алзате се разписа.

В 63-ата минута домакините разиграха красиво заучено положение от фаул, след като Тиаго копна елегантно към Роберто Фирмино, но Адам Уебстър бе на мястото си и изби. Мениджърът на "мърсисайдци" Юрген Клоп веднага реагира и включи в игра Алекс Окслейд-Чембърлейн и Дивок Ориги, засилвайки нападателната си мощ.

Седем минути по-късно Ливърпул осъществи великолепна атака. Трент Александър-Арнолд центрира остро по земя към Мохамед Салах, но нападателят прати топката покрай левия страничен стълб.

В 74-ата минута Каоймин Келехер се намеси решително, след изстрел на Паскал Грос в долния ляв ъгъл, а след това Тиаго изби в ъглов удар пред Соли Марч.

Две по-късно Мохамед Салах поиска дузпа за игра с ръка на Ивс Бисума, но главният съдия Кевин Френд посочи играта да продължи. Малко след това Роберто Фирмино нанесе плътен изстрел от дистанция, но топката премина покрай левия страничен стълб.

В 81-ата минута вратарят на домакините трябваше отново да се намесва решително след изстрел отблизо на Леонардо Трусард. Малко след това Каоймин Келехер улови и опасен удар с глава на Люис Дънк.

В 89-ата минута Ивс Бисума опита от дистанция да реализира красиво попадение, но топката прелетя над напречната греда. Домакините продължиха да притискат съперника си, но не успяваха да създадат опасност пред Роберт Санчес.к

Ливърпул - Брайтън 0:1
0:1 Алзате 

Ливърпул: Келъхър, Робъртсън, Александър-Арнолд, Хендерсън, Филипс, Милнър, Тиаго, Вайналдум, Салах, Шакири, Фирмино.

Брайтън: Санчес, Бърн, Уебстър, Дънк, Уайт, Марч, Бисума, Алзат, Грос, Тросар, Мопе.

 РЕПОРТАЖ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки