ПО ШАМПИОНСКИ: Манчестър Сити дръпна на върха в Англия (ВИДЕО)

„Гражданите“ удариха Бърнли за 13-а поредна победа

ПО ШАМПИОНСКИ: Манчестър Сити дръпна на върха в Англия (ВИДЕО)

Манчестър Сити вече има аванс от 3 точки на върха в английската Висша лига, а и мач по-малко от втория Юнайтед, след като спечели с 2:0 визитата си на Бърнли от 22-ия кръг.

Успехът бе 13-и поред във всички турнири за момчетата на Хосеп Гуардиола, които отказаха своите домакини още преди почивката.

Те поведоха още в третата минута, когато Бернардо Силва получи от Рахим Стърлинг в наказателното поле и отправи удар, с който Ник Поуп не се справи добре и топката попадна у Габриел Жезус, който с плонж я прати в мрежата му, за да открие резултата.

В осмата минута защитата на Бърнли отново бе преодоляна, но този път Поуп се справи с удара на Риад Марез.

Малко преди почивката последният изведе Илкай Гюндоган, който намери Стърлинг непокрит в близост до вратата и английският национал с лекота удвои аванса на „гражданите“.

Така почивката дойде при резултат 2:0 за Сити, а той се запази до последния съдийски сигнал, макар че „небесносините“ започнаха вихрено второто полувреме.

Гюндоган и Кансело обаче пропуснаха отлични възможности да направят победата на своя тим класическа, а в 58-ата минута гол на Марез не бе зачетен заради засада.

До последния съдийски сигнал Сити не даде шанс на Бърнли да си помисли, че може да избегне поражението, което бе второ поред с резултат 0:2 за момчетата на Шон Дайш.

След него те останаха с 22 точки в актива си, на 8 от зоната на изпадащите, в която понастоящем са отборите на Фулъм, Уест Бромич Албиън и Шефилд Юнайтед.

БЪРНЛИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:2

0:1 Жезус (3)
0:2 Стърлинг (38)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЪРНЛИ: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Питърс, Корк, Уестууд, Гудмундсон, Макнийл, Родригес, Видра;

МАНЧЕСТЪР СИТИ
: Едерсон, Кансело, Диас, Стоунс, Лапорт, Гюндоган, Родри, Бернардо Силва, Стърлинг, Марез, Жезус;

 

РЕПОРТАЖ

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки