Рилски спортист се върна на върха в НБЛ

Алекс Симеонов бе над всички за победителите със 17 точки и 8 борби

Рилски спортист се върна на върха в НБЛ

Рилски спортист се върна на пътя на успеха в НБЛ. В „Арена Самоков“ селекцията на Людмил Хаджисотиров изнесе лекция на Черно море Тича след 96:45 в отложен мач от 17-ия кръг. Самоковци убиха интригата изцяло още в началото на срещата и така нанесоха 12-та поредна загуба на „моряците“ в шампионата. В игра за варненци се завърна Пламен Алексиев.

 
По този начин „скиорите“ си върнаха първото място във временното класиране и изместиха Левски Лукойл, който вече е втори. Участникът във ФИБА Къп може да се похвали с 13 победи и само 2 загуби, а играчите на Галин Стоянов са 2 успеха и 14 поражения. На 8 февруари (понеденик) Рилски ще бъде гост на Берое Стара Загора, докато за Черно море това беше последен мач от второто завъртане.
 
Домакините обезсмислиха всичко в този мач още във встъпителните минути, когато започнаха да трупат двуцифрена преднина с помощта на Николас Карвачо, Брендън Браун, Павлин Иванов и Алекс Симеонов. Гостите не намериха начин да отговорят на добрата игра в офанзивен план на самоковци, които след 10 минути игра вече се радваха на разлика от 24 точки.
 
Във втората част Тихомир Желев, Николай Георгиев и Златин Георгиев поеха щафетата от своите съотборници и преднината в полза на „скиорите“ продължи да расте с бързи темпове. „Моряците“ не успяха да се отърсят от шока и на голямата почивка на светлинното табло бе изписано 56-21 в полза на участника във ФИБА Къп.
 
При подновяването на играта Рилецо затвърди своето превъзходство и оттам връщане нямаше.
 
Алекс Симеонов бе над всички за Рилски със 17 точки и 8 борби. Николай Георгиев и Мирослав Васов нанизаха по 14, като вторият остави срещу името си и 9 овладени под двата ринга топки. По 11 реализираха Николаас Карвачо (7 овладени под двата коша топки) и Трей Портър, който овладя и 15 борби.
 
Александър Милов отсрами варненци с 14 точки и 6 борби.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки