Сензациите в пресата: Левски обмисля да преотстъпи бранители през пролетта

Акрапович се цели в 30 гола през пролетта, Стоянович умува за новия защитник и още…

Сензациите в пресата: Левски обмисля да преотстъпи бранители през пролетта

Сензациите в пресата днес, събота, 06 февруари 2021 година:

„Мач Телеграф“: Акрапович се цели в 30 гола през пролетта

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович е уверен, че за да може да изпълни целите си и до последно да е замесен в битката за титлата отборът му трябва да вкара минимум 30 гола през пролетта. Въпреки че е майстор на изграждането на стабилно отбраняващи се отбори, босненецът и при престоя си в Локо (Пд) показа, че държи футболистите му да са максимално ефективни. За целта той използва и стандартните ситуации. През есента в 16 мача ЦСКА вкара 26 гола. В 15-те двубоя през пролетта Акрапович ще иска още по-добра резултатност от Али Соу и компания. За сравнение през миналото първенство неговия Локомотив (Пловдив) вкара 53 попадения - с едно повече от актива на ЦСКА (52).

„Тема спорт“: Стоянович умува за новия защитник

Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще умува в следващите дни по какъв начин да използва последното попълнение Файсал Рерас. Мароканският бранител пристигна на "Герена" с цел да запълни празнотата на левия фланг, но той може да бъде използван в още няколко роли. Файсал играе еднакво добре с двата крака, което означава, че може да бъде ползван и в ролята на десен защитник. Мароканецът е стартирал кариерата си като крило и играта му е изпъстрена с включвания в атака. Така пред Славиша Стоянович стоят няколко варианта. Сръбският специалист залагаше по време на контролите на схема с четирима защитници през първите полувремена и с трима през вторите 45 минути. При първия вариант всичко е ясно, но при втория Рерас може да играе като третия бранител или като халф-бек. Тепърва треньорът ще се запознае с качествата му, но уменията на мароканеца да бъде универсален вдъхват спокойствие на специалиста.

„Тема спорт“: Левски обмисля да преотстъпи бранители през пролетта

По всяка вероятност Левски ще преотстъпи някои от младите си играчи през пролетта, за да трупат игрови опит. През зимата сините привлякоха за момента четирима нови - Звонимир Микулич, Ребин Сулака, Начо Монсалве и Файсал Рерас. С привличането на иракчанина и испанеца централните защитници в тима са петима - в сърцето на отбраната действат още Алекс Петков, Живко Атанасов и Георги Александров. Най-вероятно някой от тях ще бъде преотстъпен през пролетта. През есента първо Георги Тодоров, а след това и Славиша Стоянович разчитаха на Алекс Петков и Живко Атанасов да играят точно пред Николай Михайлов, но през втория полусезон ще бъде различно и по всяка вероятност Ребин Сулака и Начо Монсалве ще заформят новата централна двойка в защита. Не е изключено да се стигне до раздяла и с нападателя Илия Димитров. Славиша Стоянович разполага с Найджъл Роберта, Стивън Петков, Валери Божинов, Мартин Петков и Марин Петков за върха на атаката. Именно Димитров и бившият футболист на Ювентус и Манчестър Сити получиха най-малко игрови минути по време на лагера в хърватския град Умаг. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки