Легенда на „сините“ посочи най-големите разочарования в Левски

Емил Спасов даде мнението си за случващото се в клуба

Легенда на „сините“ посочи най-големите разочарования в Левски

Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението си за случващото се в клуба. Разбира се, основният акцент, бе селекцията.

„Отборът се нуждаеше от селекция и по-добри футболисти. Дали тези, които взе сега са такива, е рано да се каже. Все пак не вярвам, че са по-лоши от тези, които имахме през есента. Най-крещяща нужда имахме от защитници и се радвам, че вече взехме трима. Всеки уважаващ себе си клуб, трябва да разполага с 22 футболисти – по двама на всеки пост. А за такъв като Левски е меко казано несериозно да има общо трима защитници“, каза Спасов пред „Мач Телеграф“.

„При нас дефицитът на бранители е доста отдавна. Предишните ръководства действаха доста неразумно. Продаваме например Яблонски без да сме му намерили заместник. И не му намираме дълго време. Специално през миналото лято този дисбаланс в състава се допусна, защото клубът беше зает с това да се мъчи да оцелее, а не да гледа на коя позиция с колко човека разполага. Сега това нещо няма да стане“, заяви легендарният халф на „сините“ и добави, че е разочарован от представянето на младите играчи от школата, въпреки че досега винаги е бил за тяхното налагане в отбора.

„Продължавам да смятам, че всеки млад футболист трябва да получава шанс за изява, но и да го използва. А в Левски никой не трябва да бъде чакан по 6 месеца. Пускат те един, два или пет мача и ако не покажеш ниво, нямаш основание да се сърдиш, че си извън състава. Аз например очаквах много повече от Илия Димитров и Мартин Д. Петков. Учуден съм, че при толкова проблеми с централните нападатели, които имахме през есента, Илия така и почти не влизаше в игра. Нито при Георги Тодоров, нито при Стоянович. Значи не се представя добре в тренировките. Мартин Петков е в първия отбор вече 7-8 месеца и трябваше доста повече да е израснал. За останалите наши юноши мога да кажа, че Илия Юруков има място в отбора. Ивайло Найденов също, но не като десен бек. Срещу ЦСКА си игра в средата на терена и направи много силен мач. За вратарския пост смятам, че Ники Михайлов имаше нужда от конкуренция, но подчертавам, че той почти не е правил груби грешки през есента. Разочарован съм и от Живко Атанасов и Алекс Петков, докато Стаматов мисля, че игра прилично. Що се отнася до офанзивните играчи, Робърта е качествен футболист. Ако го продадем не трябва на всяка цена да му взимаме заместник, а само такъв, който със сигурност ще свърши работа. Не съм отписал Божинов и Стивън Петков. И двамата имат качества и могат да помогнат. Насиру Мохамед няма място в отбора. Затова смятам, че ни е нужно още едно крило. В средата на терена съм сигурен, че нещата ще изглеждат по-добре когато се върнат братята Цоневи, дай Боже по-скоро“, допълни шесткратният шампион с Левски и разкри очакванията си за пролетта.

„Сигурен съм, че Левски ще е по-силен. Вярвам, че Сираков и Стоянович са точните хора. Трябва да си поставим максимално възможните цели – Купа на България, а в първенството – седмо място и бараж за Лига Европа, ако не успеем да се доберем до шестицата. Основната цел е да обиграем отбора през пролетта и за да може през следващия сезон да погледнем и към първото място.“

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

Левски е подновил интереса си към вратаря на Пирин

Украинският страж може да засили конкуренцията на "Герена"

Левски с най-солена глоба след кръга

"Сините" броят 8000 лева на БФС

Костов води тренировката на Левски

Треньорът с дълга реч пред играчите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки