Дамбраускас: Трябваше ни Сотириу, за да запълним дупката

"Лудогорец има много добро скаутско звено, което си върши идеално работата"

Дамбраускас: Трябваше ни Сотириу, за да запълним дупката

 Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите на пресконференцията при представянето на новото попълнение в тима – кипърския нападател Пиерос Сотириу. Наставникът на разградчани обясни как се е стигнало до привличането на тарана. Дамбраускас бе категоричен, че Лудогорец има много добро скаутско звено, което непрестанно работи върху селекцията.

 
„Щастлив съм да представя Пиерос Сотириу. Клубът имаше проблеми с контузени футболисти като Ману и Марин, които не могат да се впишат в тренировъчния процес. На Лудгорец му трябваше точно такъв нападател, който да запълни дупката. Пиерос не се нуждае от представяне. Има изключителен опит в отборите, в които е играл. Освен това е и кипърски национал. Със сигурност ще радва феновете на Лудогорец с представянето си в следващите мачове“, сподели Дамбраускас.  
 
„Смятам, че проведохме един много добър лагер в Турция. Играхме срещу големи отбори. Смятам, че това са няколко много добри стъпки за клуба. По принцип подготовка не свършва с лагера в Турция. Трябва да се усъвършенстваме всеки ден. Предпочитам да не говоря за Етър, а за първия ни мач за Купата срещу Спортист Своге. Всеки отбор заслужава уважение. Аз не мисля за далечното бъдеще, а по-скоро до два-три дни. Не желая да говоря за мача с Етър“, добави той.  
 
„Какво мога да кажа за базата? Всеки футболист или треньор трябва да е доволен, ако има такива условия за подготовка. През 2017 година бях тук с Жалгирис и още тогава видях какви са намеренията на хората тук. Сега виждам, че всичко е направено по много добър начин. Вярвам, че ние ще използваме добрите условия, за да постигнем резултатите, за които се борим“.
 
„Сотириу през последните месеци е сменил няколко етапа на подготовка. Около една седмица не е тренирал въобще. Бил е на подготовка с Астана и е изиграл две контроли. Той тренира индивидуално, ще започне от утре с отбора. Кога ще играе зависи от представянето му в тренировъчния процес“.
 
„Винаги съм казвал, че не обичам да коментирам слухове или писания в медиите, които спрягат различни имена за Лудогорец. Селекцията е дълъг и отворен процес. Лудогорец има много добро скаутско звено, което си върши идеално работата и работи непрестанно по селекцията. Новите наши попълнения трябва да бъдат наистина класни и да допринесат за по-доброто представяне на отбора като цяло“, каза още треньорът на Лудогорец.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки