Шефът на Спортист (Своге): На Лудогорец изобщо няма да им е леко срещу нас

Вижте интервю с Петър Веселинов

Шефът на Спортист (Своге): На Лудогорец изобщо няма да им е леко срещу нас

Председателят на Управителния съвет на Спортист (Своге) Петър Веселинов, даде интервю за „Мач Телеграф“.

Отборът бе един от хитовете на есенния дял във Втора лига и най-сериозен претендент за баража за място в елита с завършилия на 12-о място в Първа лига.

В момента тимът, който е дал на българския футбол играчи като Чавдар Цветков и Христо Йовов, се намира на 4-о място във втора дивизия.

То също може да му даде право да участва в баража, тъй като заемащият трето място тим на Лудогорец II няма право да играе в елита.

С г-н Веселинов разговаряхме за подготовката, целите и амбициите на Спортист, както и за очакванията му за пролетния дял на сезона във Втора лига.

За тима от Своге футболната пролет ще дойде по-рано, тъй като му предстои 1/16-финал за Купата на България срещу шампиона Лудогорец.


За подготовката:

Доволни сме от това, което свършихме. Направихме много добра подготовка. Тя премина на два етапа - в Сандански и Своге. За престоя в Сандански благодаря на президента на Вихрен Жоро Манолев, който ни предостави отлични условия. От показаното в контролите също сме доволни. Мисля, че сме на 100% готови за пролетния дял на сезона във Втора лига.

За контролата с Левски:

Много сме доволни и от този мач. В отделни моменти имаше леко стъписване, защото дадохме шанс на доста млади момчета. През второто полувреме обаче нещата изглеждаха значително по-добре и в големи периоди ояхме напълно равностойни. Все пак си даваме сметка, че това беше мач с Левски на „Герена“ и затова сме доста доволни от представянето ни.

За селекцията:

Селекцията за нас почти приключи. Основната група, с която ще завършим сезона, е ясна. До края на деня (б.а. - вчера) се надявам да привлечем още един вратар.

Мачът с Лудогорец за Купата:

Въобще не отиваме в Разград, за да отбием номера. В Лудогорец да не си мислят, че ще им бъде леко.

Целите пред Спортист Своге:

Целта пред отбора е да сме в Първа лига през следващия сезон. Ще преследваме, ако може, директната промоция, но най-реалистично ми се вижда да стигнем до Първа лига без бараж.

За конкуренцията във Втора лига:

Мисля, че през този сезон Втора лига е доста силна. Жалко, че някои отбори се отказаха и така до голяма степен се обезличи битката за оцеляването. Аз мисля, че освен Пирин, които безспорно като единици имат най-качествен състав, няма друг отбор, за който спокойно да може да се каже, че е по-силен от нашия. Конкуренти за второто и третото ще са ни Локомотив (Сф), Хебър, а аз лично не отписвам изобщо и Септември (Сф), които също имат доста качествен състав. Миньор (Пк) също очаквам да са много по-силни.

Как хората в Своге гледат на отбора:

Своге е спортен град и има интерес към футбола има. Това, което най-много интересува хората в града, е в отбора да има повече местни момчета. Ние за момента успяваме да направим добър баланс между местни кадри и попълнения отвън. Засега в отбора имаме шестима футболисти от Своге.

Бюджетът на клуба:

Ако влезем в Първа лига, ще ни трябва по-добър бюджет, за да оцелеем, но аз мисля, че ще успеем да го подсигурим. Клубът е финансово обезпечен. Водим преговори за още спонсори, включително и чуждестранни инвеститори. Благодаря и на кмета на Община Своге - Емил Иванов, който е силно ангажиран с отбора и въобще със спорта в града. За Първа лига все още не отговаряме на условията за осветлението - трябва да е по-силно, повече луксове. Дай Боже, обаче да влезем в елита ще се справим и с този проблем.

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки