Левуново спечели само точка срещу Струма

Гостите се върнаха от 0:3, изпуснаха дори да спечелят

Левуново спечели само точка срещу Струма

Левуново стигна само до точка при гостуването си на Струма в отложен мач от шестия кръг на областна група Струма-1. Гостите дори трябваше наваксват изоставането от три гола, за да стигнат до крайното 3:3.

 
Първият гол падна във втората минута, когато Костадин Кирил Кирилов се възползва от подарък на защитата на Левуното и вкара за 1:0. Нова колективна издънка в отбраната на гостите бе причина да се стигне до центриране отдясно и отново Костадин Кирил Кирилов да покачи на 2:0. В 19-та минута Симеон Стилянов допусна да отнемат топката му  от центъра на терена, стигна се до нова атака на домакините и Илия Каталски направи резултата 3:0. До края на първата част на мача футболистите на Левуново върнаха един гол след отлично изпълнен фаул от 25 метра на Илия Длагонски, който извиси топката над изградената стена от домакините, изпращайки я в далечния ъгъл зад техния страж за 3:1. Непростими пропуски през първата част на мача направиха Илия Длагонски и Николай Вълков, изскачайки на два пъти сами срещу вратаря на домакините.
 
През втората част на мача отборът на Левуново бе коренно преобразен. В 56-ата минута топката бе насочена отляво към Илия Длагонски, той преодоля изпречилите му се футболисти от отбора на Струма и изпрати кълбото в мрежата за 3:2. В 75-та минута отново след тъч, изпълнен от капитана  Христо Велев, топката бе насочена към Благой Шумов, който овладя майсторски, попаде на Благой Киров и той със страхотен шут не остави никакви надежди за стража на домакините за 3:3. До края на мача опитите на футболистите от гостуващия тим да отбележат нов гол и спечелят трите точки се оказаха неуспешни. 
 
„Стана добър мач, който започнахме зле след наши груби грешки. След 0:3 нашите момчета показаха мъжество и характер и успяха да изравнят резултата. Малко не ни достигна да спечелим трите точки. Ръководството на съдийската бригада, начело с Росен Стоянов от Петрич, бе на висота. В неделя ще премерим сили в Левуново с отбора на Спортист Склаве от 14.30 часа”, сподели Костадин Миндов-президент на ФК Левуново-2014.
 
Мартин Смиленски,президент на ФК Струма, сподели: Изиграхме силно първо полувреме и отбелязахме три гола. През втората част на мача не играхме както трябва и допуснахме изравняване на резултата. В неделя ще гостуваме на отбора на Долна Градешница”.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки