Орел победи Долно Осеново с 3:1 в Лебница

Нашият отбор е по-подготвен, по-техничен и това даде своя положителен завършек, обяви президентът на домакините

Орел победи Долно Осеново с 3:1 в Лебница

На отлично подготвения терен и при топло време се изигра отложения мач от шестия кръг на областна група Струма-1 между отборите на Орел Лебница и тима от Долно Осеново. Домакините спечелиха с 3:1.

 
Срещата започна с лек превес на гостите. В 15-та минута Лъчезар Ценовски изведе отляво Антон Крънчов и той с топовен изстрел изпрати топката зад стража на домакините за 0:1. Това беше сериозен сигнал за футболистите на Орел, които като ужилени заиграха далеч по-смислено  и по-сериозно, атакувайки гостите по крилата. В 26-та минута Атанас Дафинов от фаул центрира високо топката в наказателното поле на гостите, там Николай Стоянов я укроти с гърди, обърна се мигновено и я изпрати в далечния ъгъл за 1:1. В 40-та минута след отлично изпълнен ъглов удар от Атанас Дафинов отдясно топката бе отклонена с глава от Красимир Теменугов в мрежата на гостите за 2:1. При този резултата се оттеглиха на почивка футболистите на двата отбора. 
 
През второто полувреме мачът стана още по-оживен и напрегнат. Търсеше се промяна на резултат. В 55-та минута след центриране отляво в наказателното поле на гостите Атанас Дафинов овладя от въздуха кълбото и след това го насочи мигновено във вратата на противника за 3:1. На два пъти вратаря на гостите показа вещина и не позволи на Николай Стоянов и Боян Боянов да го прострелят отблизо. 
 
Със спечелените три точки отборът на Орел Лебница вече доби увереност за атакуване на челото на таблицата. „Приятно бяхме изненадани от играта на гостите, които започнаха нападателно през първите 20-тина минути. Явно бяха дошли за пълен успех, но това не се получи. Нашият отбор е по-подготвен, по-техничен и това даде своя положителен завършек. В неделя, 14 февруари, ще изиграем следващия отложен мач срещу отбора на Изтребител Ново Делчево от 14.30 часа в Лебница”, сподели президентът на ФК Орел Васил Джибов-Полковника. 
 
„Имахме повече голови положения, които за жалост не успяхме да превърнем в голове. Започнахме добре, отбелязвайки красив гол от Антон Крънчов. Груби грешки на вратаря Юри Крънчов и цялата защита доведоха до загубата, която не заслужавахме. Следващият ни мач ще бъде на стадиона в Крупник в неделя от 14.30 часа срещу Локомотив Дамяница”, сподели капитана на отбора от Долно Осеново Лъчезар Ценовски.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки